La Vanguardia (Català-1ª edició)

Xampany esbravat

- LA PRÒRROGA

Joan Josep Pallàs

El Barça es va pensar que celebrava amb xampany dels cars el títol de la Copa del Rei, però d’aquelles bombolles tot just en queda un caldo indigest; d’això va tenir gust i regust l’estalviabl­e partit d’ahir a Eibar, encara més dur quan la Lliga i les seves emocions es jugaven en altres camps.

La temporada dels blaugrana es fa difícil de qualificar. Les expectativ­es inicials eren poques, de manera que el títol hauria d’haver deixat més bon regust. Ha passat que a aquell clímax del mes d’abril, a aquella victòria a la Copa tan esperançad­ora en el fons i en la forma (el 4-0 va arribar després de dos minuts i mig de passades amb els onze jugadors implicats, us en recordeu?), a aquella escalada a la Lliga que va fer fantasieja­r amb el doblet, va seguir un mes de maig incomprens­ible, portador d’un abatiment que avui contamina el barcelonis­me i que fins i tot ha desactivat una petita part de l’euforitzan­t efecte Laporta.

Ronald Koeman demana d’utilitzar el gran angular per fer la fotografia de la temporada i la raó l’assisteix, llàstima que la raó sigui un examinador de tan poca reputació en el futbol. El tècnic holandès ha reivindica­t la seva tasca al capdavant de l’equip en les últimes rodes de premsa, unes escenes dures de pair per a un símbol barcelonis­ta que a hores d’ara hauria de saber què volen fer amb ell. Crida l’atenció que a Xavier Pascual, entrenador de l’handbol, ja li hagin dit que no comptaran amb ell quan està en procés de lluitar la Champions i que a Koeman no li hagin dit res quan el seu equip va deixar de competir fa una setmana. La Copa, la seva valentia amb els joves, l’entesa amb Messi i el respecte exemplar envers el club (adaptació salarial i acceptació d’una política de fitxatges continguda) n’honren la feina, mentre que un maig horrorós taca tot l’anterior. El futbol té la memòria d’un peix en baixa forma.

Caldrà estar atents als moviments dels pròxims dies. Laporta té entrenador però n’està buscant un altre, o sigui que si s’acaba quedant amb el que ja té la relació de confiança entre banqueta i llotja, quan torni a arrencar, no serà la millor.

El millor del pròxim curs és que començarà amb públic. El Cholo Simeone, un altre home de club, va recordar amb sentit i sensibilit­at les víctimes del coronaviru­s en el seu discurs com a campió de Lliga. El seu Atlètic s’ha emportat el campionat sense grans ostentacio­ns però patint cada pilota, fidel al manual d’un entrenador que els va canviar la vida. El Madrid, per la seva banda, acaba la temporada en blanc. El barcelonis­ta va somriure, però per rescatar el xampany... no li arriba l’ànim.

Koeman demana que la fotografia de la temporada sigui global, però un maig pèssim la negativitz­a

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain