La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Falta nivell”

Koeman denuncia la falta d’efectius en la que podria ser la seva última compareixe­nça

- ANAÏS MARTÍ

Ronald Koeman va trepitjar la gespa d’Ipurua. Va saludar Mendilibar i es va asseure. Capcot i sense gairebé donar instruccio­ns als jugadors, el tècnic del Barcelona va observar com Griezmann anotava el gol que li va donar la victòria al seu equip en el que podria ser el seu últim partit com a entrenador del FC Barcelona. “Era important guanyar l’últim, ha estat un gran gol”, va reconèixer ja en sala de premsa. La seva actitud sobre el verd destil·lava decepció i tristesa a parts iguals, donant-li continuïta­t a la frase que ja va pronunciar a l’avantsala del partit. “No he notat el suport del club; si ha de venir un altre tècnic, que m’ho comuniquin”, va demanar.

En algun moment Koeman va interrompr­e el seu pensament per apuntar coses a la seva inseparabl­e llibreta. Qui sap si a la recerca d’arguments per reivindica­r la seva gestió. La setmana que ve es reunirà amb Laporta per definir el seu futur i l’holandès continua defensant per tots els mitjans el seu complicat paper, en el qual li ha tocat exercir de portaveu i entrenador a parts iguals. Però ahir va voler cenhi trar el seu discurs a la plantilla. I ho va fer repassant la temporada des del principi, des que el club va oficialitz­ar la seva arribada el 19 d’agost del 2020. “Vam agafar la plantilla que hi havia. Només va venir Dest l’últim dia. Per a mi aquesta plantilla no té el nivell que exigeix un club com el Barcelona”, va indicar.

Durant la temporada Koeman s’ha cansat de demanar als veterans que fessin un pas endavant i als joves que aprenguess­in a la velocitat de la llum dels cracs que tenien al costat. Per a tots ells hi va haver paraules en l’últim partit de la temporada. “Amb tots els meus respectes, ha jugadors grans que continuen tenint nivell. També n’hi ha de joves que han d’agafar més experiènci­a per ser millors, però en una temporada no es pot fer tot”, va insistir.

El 2021 va arribar la il·lusió. “Vam remuntar molts punts i vam guanyar la Copa d’una manera brillant per a mi”, va insistir l’holandès. Però aquella mateixa eufòria també li va passar factura a l’equip. “Hem perdonat massa. Vam tenir dues ocasions per ser líders i no vam guanyar. Però com vaig dir, si a l’agost em diuen que amb aquesta plantilla guanyaria un títol i lluitaria per la Lliga gairebé fins al final, doncs ho hauria firmat. Per mi la temporada és bona”, va insistir. El curs arriba a la seva fi i malgrat tot Koeman espera continuar. “Estic tranquil, tinc contracte”, va dir malgrat fer-se veure al contrari. Després va llançar un últim dard: “No es pot demanar un doblet a un equip que està creixent i que no està acabat de fer. Ells seran millors, aprendran d’aquesta temporada i els agraeixo la seva profession­alitat. Aquesta plantilla és més jove que la que tenen el Reial Madrid i Atlètic i per tant té més futur”, va concloure abans de felicitar l’equip matalasser, campió de Lliga. “Té una plantilla molt ben feta i cal felicitar-los”.

Al vestidor Antoine Griezman va prendre la paraula. “Ara toca pensar en l’Eurocopa i la Copa Amèrica. I al Barça el president haurà de fer els seus moviments. Jo continuo treballant tal com he fet els dos últims anys aquí”, va sentenciar el francès.

 ??  ?? Ronald Koeman Seriós i sense gairebé donar instruccio­ns als seus jugadors, el tècnic no es va
Ronald Koeman Seriós i sense gairebé donar instruccio­ns als seus jugadors, el tècnic no es va

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain