La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Osca falla i l’Elx es manté a Primera

- X.G. LUQUE

L’Osca era l’únic equip que depenia de si mateix a l’última jornada. Guanyant el València a casa se salvava, però no va aconseguir marcar ni un gol a Cillessen. En aquesta situació qui tenia la porta oberta era l’Elx, que rebia l’Athletic i no va desaprofit­ar l’oportunita­t: es va imposar per dos a zero, amb gols de Boyé (28) i Raúl Guti (73).

El partit d’Elx va finalitzar uns minuts abans i la tensió es va apoderar dels jugadors de Fran Escribà. A Osca es mantenia el 0-0 i l’equip de Pacheta va anar a atacar amb tot per buscar la diana de la salvació. Fins i tot va pujar a l’atac Álvaro Fernández, però sense sort, i en el contraatac el València tenia la porteria buida. Va marcar gol, però sense adonar-se’n en l’elaboració que com que no hi havia ningú sota pals havia de mantenir dos defenses darrere de la pilota, no n’hi havia prou amb un. L’àrbitre, Cuadra Fernández, va anul·lar la jugada per fora de joc. Uns quants compassos més i va arribar el final. Desolació a Osca, alegria i llàgrimes a Elx.

Amb l’Osca i l’Eibar, que ja estava desnonat, descendeix el Valladolid, que pràcticame­nt no tenia opcions. Malgrat tot, va sortir a totes contra l’Atlètic i va defensar les seves hipotètiqu­es opcions fins a donar-se per vençut.

En aquesta última jornada també es ventilaven les places de les competicio­ns europees menors. Finalment els classifica­ts per a la Lliga Europa són la Reial Societat i el Betis. Els donostiarr­es van patir fins al minut 86 per superar l’Osasuna amb un gol del porter Juan Pérez en pròpia porta.

El Betis va tenir un partit d’alternativ­es a Vigo en què es va acabar imposant per 2-3 després d’anar 2-0 per sota amb gols de Iago Aspas, de penal (32), i Brais Méndez (49). Després els verd-iblancs van remuntar amb Borja Iglesias, també de penal (53), Fekir, amb una magnífica falta directa (69), i Víctor Ruiz (73).

Per a la nova Lliga Conferènci­a Europa de la UEFA l’única plaça en joc correspon al Vila-real, setè classifica­t de la Lliga, però tot queda pendent de la final de la Lliga Europa que ha de jugar contra el Manchester United dimecres a Gdansk. Si el Vila-real guanya anirà a la Champions. Si perd, al nou invent de la UEFA. Del cel al purgatori europeu en un partit decisiu per als d’Emery.

 ?? MANUEL LORENZO / EFE ?? Raúl Guti celebrant el segon gol de l’Elx contra l’Athletic
MANUEL LORENZO / EFE Raúl Guti celebrant el segon gol de l’Elx contra l’Athletic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain