La Vanguardia (Català-1ª edició)

Draghi se surt amb la seva

El primer ministre obté els primers objectius després de 100 dies al poder

-

o quan va anomenar “dictador” Recep Tayyip Erdogan després de l’episodi del Sofagate amb Ursula von der Leyen. Amb la presidènci­a italiana del G-20 i la copresidèn­cia de la COP-26 també està assumint un rol de lideratge en els àmbits multilater­als, rebent l’enviat especial dels EUA per al clima, John Kerry, o organitzan­t el G-20 de Salut la setmana passada a la capital italiana.

DEURES FETS Les primeres tasques del premier eren el pla de vacunació i de recuperaci­ó

L’EFECTE DRAGHI A Europa Roma té més credibilit­at i ha assumit lideratge a escala internacio­nal

Severino, al canal Sky Tg24.

Entre les víctimes hi ha alguns estrangers, tot i que ahir a la tarda encara estaven acabant les identifica­cions. Normalment la cabina pot acollir fins a 40 passatgers però, a causa de les restriccio­ns sanitàries, en aquests moments només n’hi podien entrar 15. Uns visitants que havien pujat una hora abans de l’accident van explicar a la RAI que no havien notat res estrany. “Tot semblava que funcionava”, van assegurar.

Ahir era un dels primers diumenges després que Itàlia arrenqués la seva reobertura gradual, i el telefèric havia reobert el 24 d’abril després de mesos tancat per la pandèmia. El telefèric es va tancar el 2014 i va ser completame­nt renovat el 2016, quan va ser sotmès a una revisió tècnica que va costar més de quatre milions d’euros. Llavors també es van examinar amb deteniment els cables per comprovar-ne l’estat i es van substituir els motors, els quadres elèctrics, els equips electrònic­s i els transforma­dors.

La tragèdia ha commociona­t un país en dol, va assegurar el president de la República, Sergio Mattarella, que va fer una “crida al compliment rigorós de totes les regles de seguretat per a totes les condicions relatives al transport de persones”. El primer ministre, Mario Draghi, va expressar el seu profund dolor pels fets, i fins els jugadors de la Sèrie A van fer un minut de silenci abans de l’inici dels partits de l’última jornada del campionat.

La muntanya Mottarone, que arriba a una altura de 1.491 metres i té unes vistes panoràmiqu­es al llac i als Alps, és una destinació habitual per a italians i també estrangers, tant a l’hivern com a l’estiu. Té un petit parc d’atraccions, Alpyland, que té una muntanya russa per a nens amb vistes de 360 graus del paisatge.

L’accident és el pitjor desastre de telefèric des del que va tenir lloc el 1998 quan un avió militar dels Estats Units que volava a baixa altura va tallar un cable de suport d’un telefèric en una estació d’esquí a les Dolomites, fet que va provocar la mort de 20 persones.

El funicular arriba a un punt panoràmic a uns 1.500 metres d’altura, un paratge molt turístic

 ?? RICCARDO ANTIMIANI / EFE ?? El primer ministre Mario Draghi va participar divendres en la cimera virtual de l’OMS a la Villa Pamphili de Roma
RICCARDO ANTIMIANI / EFE El primer ministre Mario Draghi va participar divendres en la cimera virtual de l’OMS a la Villa Pamphili de Roma

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain