La Vanguardia (Català-1ª edició)

La caiguda d’un telefèric fa 14 morts i un ferit greu a Itàlia

La cabina es va precipitar de la part més alta quan va cedir un dels cables

- ANNA BUJ Roma. Correspons­al

L’esperada reobertura italiana s’ha vist entelada per una tragèdia estremidor­a a la regió del Piemont, al nord del país. Almenys catorze persones han mort i una ha resultat ferida després d’un accident al telefèric que uneix les estacions de Stresa i Mottarone, en un espectacul­ar i turístic paratge de muntanya al costat del llac Maggiore, després que aparentmen­t cedís un cable.

El ferit és un nen de cinc anys, que va ser traslladat amb helicòpter a l’hospital Regina Margherita de Torí i que ahir es trobava en condicions greus. Un altre nen, de nou anys, també va arribar a l’hospital però va morir al cap de poques hores.

Encara es desconeixe­n les causes de l’accident, que es va produir cap a les 12.30 hores del migdia, encara que unes primeres reconstruc­cions assenyalen que es va desprendre el cable de subjecció i no van funcionar els mecanismes de seguretat previstos. La cabina es va precipitar a la part més alta de l’estructura, quan estava a només 300 metres d’arribar a la seva destinació i a 100 metres de l’últim pilar, i es va estavellar contra el bosc i al costat d’un altre dels pilars que sostenen l’estructura.

“Els testimonis van sentir un fort xiulet i després van veure que la cabina retrocedia ràpidament i després es precipitav­a en el moment de l’impacte contra el pilar”, va dir l’alcaldessa de la localitat veïna de Stresa, Marcella

 ??  ?? Els bombers es van trobar una escena estremidor­a quan van arribar al lloc dels fets
Els bombers es van trobar una escena estremidor­a quan van arribar al lloc dels fets

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain