La Vanguardia (Català-1ª edició)

Más carriles bici

-

Una bicicleta circulando a 20 km/hora, por una carretera en la que los automóvile­s lo hacen a 90, es un peligro. La misma bicicleta circulando a 20 km/hora por encima de una acera, cuando los peatones lo hacen a tres, es también un peligro. Resulta evidente que no son compatible­s, y en beneficio de todos solo deberían circular por los carriles que les son propios.

Si las autoridade­s consideran que es bueno y necesario que este tipo de vehículos proliferen en favor del medio ambiente, es su obligación dotarlas de las vías necesarias, como ya lo han hecho otros países europeos. De lo contrario seguiremos padeciendo accidentes y más muertes.

Julio Manuel Merino Alcántara

Suscriptor Barcelona

vàrem aconseguir un edifici emblemàtic, després, hem viscut un llarg període d’experiment­ació que han aportat a la ciutat obres i artistes rellevants i han situat el Macba al món. I, finalment, s’hi ha presentat la col·lecció Tous, que ens permet recuperar el millor dels artistes catalans dels setanta i vuitanta i que cap museu els havia acollit amb aquest rigor. Tot això gràcies a la generosita­t de Tous: 1.100 obres que ara podem veure en una esplèndida instal·lació. I tot això coincideix en el temps amb el projecte d’ampliació que incorpora el Convent dels Àngels en un diàleg amb l’edifici de Richard Meier i que permetrà ampliar les activitats.

No han estat 25 anys balders, ha estat un apropament als temps i a la ciutat fruit de la tenacitat d’unes institucio­ns, d’un patronat, d’uns directors, d’uns col·leccionist­es i d’un equip de treball que ha forjat allò que fins al 1995 va ser un somni i quasi una utopia, i avui, al maig del 2021, és una realitat.

Daniel Giralt-Miracle Subscripto­r Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain