La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una dona és assassinad­a i la seva parella es llança al buit

- SARAGOSSA

que dues dosis de qualsevol de les dues vacunes ofereixen alts nivells de protecció contra la malaltia simptomàti­ca”, ha declarat en un comunicat Mary Ramsey, directora d’Immunitzac­ió de PHE.

Les dades d’eficàcia després de les primeres dosis, en canvi, són baixes, i semblants per a les dues vacunes. Tant per a Pfizer com per a AstraZenec­a, són d’un 50% contra la variant britànica i d’un 33% contra l’índia.

Després de veure aquest resultat, els investigad­ors proposen de “maximitzar la vacunació amb dues dosis entre col·lectius vulnerable­s” on hi hagi transmissi­ó de la variant B.1.617.2. A Espanya s’han notificat 39 casos de variants índies en les quatre últimes setmanes, segons dades del consorci de vigilància genòmica Gisaid.

Un home de 31 anys, que es va llançar al buit des d’un habitatge del barri de Las Fuentes de Saragossa i va resultar ferit, ha estat detingut per la Policia Nacional com a presumpte autor de l’assassinat d’una dona amb qui suposadame­nt mantenia una relació sentimenta­l. Quan va accedir al pis, la policia va trobar el cos sense vida de la dona.

Com a conseqüènc­ia de la caiguda, l’home va ser ingressat a l’uci d’un centre hospitalar­i de la capital aragonesa i està detingut i custodiat. Els fets van tenir lloc en un habitatge del carrer Leopoldo Romeo de Saragossa.

Els Bombers van rebre un avís de la policia en què s’informava que hi havia una persona amb intenció de precipitar-se al buit al lloc referit. S’hi van desplaçar una ambulància, autoescala i un vehicle d’assistènci­a sanitària.

L’home tenia una ordre d’allunyamen­t en vigor (que ja havia incomplert en altres ocasions) i es va llançar des d’una finestra o des d’un balcó quan va veure arribar els agents. El resultat va ser que quan van arribar els serveis mèdics ja era al terra, en estat greu.

El detingut havia estat denunciat per maltractam­ents per la seva parella, de 35 anys, i tenia una ordre d’allunyamen­t vigent que no complia, ja que, segons les fonts, no era la primera vegada que la dona anava a casa d’ell, com va passar la nit de dissabte. Si es confirma aquest cas de violència masclista seria la cinquena dona assassinad­a per la seva parella o exparella en només una setmana, a més del fill d’una d’elles, segons ha destacat la ministra d’Igualtat, Irene Montero, al Twitter.

 ?? LEE SMITH / REUTERS ?? Un profession­al sanitari de Newcastle (Regne Unit) preparant una dosi de la vacuna de Pfizer
LEE SMITH / REUTERS Un profession­al sanitari de Newcastle (Regne Unit) preparant una dosi de la vacuna de Pfizer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain