La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Segona Pasqua alleuja però no suprimeix el botellot

Els Mossos investigue­n una quinzena d’incendis successius de contenidor­s i vehicles en quatre ciutats catalanes

- REDACCIÓ

www.barcelonag­lobal.org

La sortida de l’àrea metropolit­ana de Barcelona amb motiu de la festivitat de la Segona Pasqua i l’oportunita­t de gaudir d’una escapada de tres dies podria haver influït en la menor presència de persones als llocs habituals de botellot d’aquest cap de setmana llarg. Tot i això, Barcelona i, més en concret, els escenaris en què es repeteixen les aglomeraci­ons nocturnes des que va finalitzar l’estat d’alarma i es va decretar l’aixecament del toc de queda van viure dissabte a la nit un nou episodi d’un fenomen que va camí de convertir-se en una molesta tradició. Abans-d’ahir a la nit, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra van tornar a desplegar un gran nombre d’efectius per desallotja­r unes 3.500 persones que s’havien concentrat per beure i ballar en alguns punts de la ciutat. Els Mossos van detenir una persona per resistènci­a a l’autoritat, en van denunciar 25 per incomplir les mesures anticovid, 38 per consumir alcohol en la via pública i unes vuit més per incomplime­nt de la llei de seguretat ciutadana.

Una vegada més, una operació conjunta dels dos cossos va escombrar la platja per desallotja­r unes 1.500 persones. Unes altres 2.000 van ser convidades a abandonar l’espai públic en places i parcs, sobretot en els ja tradiciona­ls botellòdro­ms de l’Arc de Triomf i el passeig del Born. Amb tot, fonts policials van precisar que la xifra de persones desallotja­des suposa una reducció d’un 60% respecte a les que va caldre dissoldre dissabte de la setmana anterior, un fet que la policia s’explica més per l’èxode d’aquest cap de setmana que per un cansament en la reiteració de la festa, a la qual se sumen cada vegada més turistes francesos i en què els últims dies s’estan unint també nombrosos italians, neerlandes­os i belgues, que aprofiten l’efecte crida, que els botellots barcelonin­s estan produint a mig Europa.

En aquest context d’incidèncie­s nocturnes cal incloure la quinzena d’incendis que van tenir lloc dissabte a la matinada a quatre ciutats catalanes. Els focs van deixar un balanç total de 14 cotxes i motos i 34 contenidor­s cremats, a més d’afectar arbres, matolls i persianes d’edificis, segons van informar els Bombers de la Generalita­t.

Els incendis van començar a dos quarts d’una de la nit a Pallejà i es van anar encadenant en el temps fins passades les cinc de la matinada, quan es va registrar l’últim incident a Terrassa. Als diversos incendis inicials que van tenir lloc els van succeir almenys mitja dotzena més a Sabadell. Immediatam­ent després li va tocar el torn a Girona i quan les flames s’extingien en aquesta ciutat, aquesta misteriosa nit del foc va traslladar el seu últim episodi a Terrassa.

 ?? JOSEP LAGO / AFP ?? La Guàrdia urbana escombrant la platja de Sant Miquel a la Barcelonet­a dissabte a la nit
JOSEP LAGO / AFP La Guàrdia urbana escombrant la platja de Sant Miquel a la Barcelonet­a dissabte a la nit
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain