La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més assolellat i càlid

-

Fa uns dies que anem seguint un petit embossamen­t d’aire fred en altura amb una trajectòri­a que passava per l’estret de Gibraltar, el sud-est peninsular, les Balears i amb la possibilit­at d’arribar a Catalunya de cara a aquest dilluns. Finalment, aquesta petita borrasca ha decidit que ens mereixem una jornada assolellad­a després d’un diumenge en el qual els núvols van ser els protagonis­tes. Amb aquestes depression­s atmosfèriq­ues de mida reduïda de vegades és difícil saber el temps que vindrà, ja que un simple canvi en la seva trajectòri­a d’unes desenes de quilòmetre­s pot fer canviar el pronòstic de forma radical.

CATALUNYA

Els núvols més compactes aniran retirant-se definitiva­ment per donar pas a una jornada amb un temps assolellat i tranquil. No obstant això, a la tarda arribarà un front poc actiu que portarà nuvolosita­t al Pirineu i facilitarà el creixement de núvols d’evolució al nord-est, amb possibilit­at de ruixats en ambdues zones. A la resta es mantindrà un cel serè o poc ennuvolat. Les temperatur­es seran clarament més altes en comparació amb el diumenge, amb registres superiors als 20 °C a gairebé tot Catalunya. Demà hi haurà més núvols, però amb prou feines plourà, mentre que la resta de la setmana serà tranquil·la però amb ruixats a partir de dijous.

ESPANYA I EUROPA

Un front escombrarà tota la façana atlàntica amb precipitac­ions generalitz­ades des de França fins a Escandinàv­ia. Mentre que al nord d’Itàlia i centre d’Europa arribaran ruixats molt intensos i abundants. Tranquil·litat a la Mediterràn­ia. A Espanya les pluges s’aniran retirant per l’est al llarg del matí, mentre que pel nord anirà circulant un front poc actiu que deixarà algunes pluges poc destacable­s. A la meitat sud s’espera una jornada tranquil·la amb domini del temps assolellat. Temperatur­es una mica més baixes al nord, mentre que al sud i est l’ambient serà més càlid. Setmana tranquil·la, amb xàfecs a partir de dijous i temperatur­a en ascens progressiu.

@AlfredRPic­o @MartinsJoa­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain