La Vanguardia (Català-1ª edició)

Koeman i Messi per començar

Laporta parlarà aquesta setmana amb el tècnic en una reunió que pot ser decisiva i provarà de tancar la renovació del capità

- ANAÏS MARTÍ

El FC Barcelona inicia una setmana clau per comunicar les primeres decisions que afectaran el present i futur del primer equip masculí. El mateix Joan Laporta es va mostrar rotund: “Entrarem en un procés de renovació. Parlo de final de cicle i de renovació perquè crec que és el que cal fer”. Les dues primeres grans decisions afecten el futur de Ronald Koeman i el del capità de l’equip, Leo Messi. El club espera resoldre els dos casos aquesta mateixa setmana per poder començar a prendre altres decisions que depenen de les primeres, les més importants.

Messi i Koeman van coincidir ahir al matí en el dinar de final de curs que va tenir lloc a la ciutat esportiva amb tot l’equip i tota la plantilla al complet excepte els lesionats Ansu Fati i Coutinho; i Pedri, que està de vacances. Koeman, que ha estat planifican­t la pròxima temporada amb Ramon Planes i Mateu Alemany, espera impacient que el president el convoqui a una reunió que se celebrarà a començamen­ts d’aquesta setmana i que pot ser decisiva per definir el seu futur. Als despatxos de la ciutat esportiva veuen l’holandès dolgut per tot el que ha passat. També admeten que, malgrat que se li reconeix la seva bona feina, Koeman no és l’entrenador preferit de Laporta. El president té al cap els seus propis candidats tot i que encara no s’ha contactat oficialmen­t amb cap i Koeman té contracte.

L’altre front que el club espera resoldre aquesta setmana és el de Leo Messi, que ja està de vacances tot i que no marxarà a l’Argentina fins la pròxima setmana. Queden 37 dies perquè expiri el seu contracte i, malgrat els seus gairebé 34 anys –els fa el 24 de juny–, l’argentí continua sent la pedra angular sobre la qual Joan Laporta vol construir el seu mandat. El president, que manté una excel·lent relació amb l’argentí, treballa en una proposta que vinculi el crac amb el Barça més enllà de la seva carrera esportiva amb un contracte adaptat a la situació econòmica. Les sensacions són positives però Messi vol saber al detall tant la

proposta econòmica com l’esportiva abans de prendre una decisió. Tot i que hi ha hagut acostament­s, encara no hi ha cap oferta formal.

Un cop resoltes les incògnites de l’entrenador i el capità, caldrà centrar-se en el nou projecte. La idea és que l’equip torni als entrenamen­ts la setmana del 12 al 18 de juliol però al marge de Messi, Ter Stegen, Pedri , Ansu Fati i De Jong ningú no té el seu lloc assegurat. La llista de baixes pot arribar fins a 13. Algunes són previsible­s tenint en compte el poc protagonis­me que han tingut aquesta temporada. L’entitat escoltarà ofertes per Neto, Júnior Firpo, Aleñá –cedit al Getafe–, Pjanic, Matheus Fernandes, Coutinho i Braithwait­e. El Barça vol renovar Dembélé, amb contracte fins al 2022, però tampoc no es descarta que tot i que renovi, el francès formi part d’alguna operació d’intercanvi de jugadors. Mateix guió amb Griezmann sense oblidar que hi ha una Eurocopa, gran escenari per revaloritz­ar els futboliste­s.

Així mateix, caldrà veure què passa amb capitans com Piqué, Busquets i Sergi Roberto, a més de Jordi Alba. Si decideixen continuar, s’hauran de rebaixar el sou. Altrament, se’ls convidarà a sortir del club. Els seus representa­nts i advocats encara no han rebut cap trucada però assumeixen que aviat s’hauran d’asseure a negociar la que seria la tercera rebaixa salarial. Això sí, descarten una negociació col·lectiva com la que es va dur a terme al febrer. “El Barça és insostenib­le econòmicam­ent. Ho demostren les pèrdues”, diuen des del club, per al qual auguren “un estiu molt llarg en tots els sentits”.

Pel que fa a les altes, l’entitat té clara la seva estratègia. L’escassetat econòmica a tot Europa obligarà a fer intercanvi de jugadors per obtenir els futboliste­s desitjats. Aquesta fórmula, afegida als jugadors que arriben lliures, serà la més repetida. Ara mateix Sergio, el Kun Agüero, Memphis Depay i Eric García són els que més a prop són d’incorporar-se. Tots tres acaben contracte.

Els agents dels jugadors més assenyalat­s es preparen per defensar els seus contractes en un mercat a la baixa

 ?? FCB ??
FCB

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain