La Vanguardia (Català-1ª edició)

El compte enrere de Zidane

La tria de l’entrenador i la renovació de Ramos, primeres tasques pendents

- CARLOS NOVO

El Reial Madrid ja arribat a l’hora zero del nou projecte que passa per la delicada tria de l’entrenador i l’operació de renovació tantes vegades posposada en una plantilla envellida. Tot ho haurà de fer en un ambient de tristesa per la pèrdua de la Lliga, cosa que ja s’esperava i que es va consumar amb la victòria de l’Atlètic a Zorrilla.

La sensació amb Zidane, l’equip de què acaba la temporada en blanc, és que el compte enrere per al seu comiat ja ha començat. Tot i que l’entrenador va continuar sense donar una resposta taxativa sobre el seu futur a la roda de premsa posterior al partit davant el Vila-real, dins de la seva estudiada ambigüitat va sonar com un adeu que digués “estic amb l’ànim fotut”. Va demanar diversos dies per reflexiona­r i parlar amb calma amb el club, però tot indica que ja té decidit marxar.

Si es confirma el cop de porta de Zidane (encara té un any més de contracte firmat), el Madrid no vol dilatar gaire el fet d’estar sense entrenador. El substitut amb més probabilit­ats és Massimilia­no Allegri, d’un perfil molt del gust de Florentino Pérez, un tècnic expert que ja ha guanyat molts títols. Com a segona opció hi hauria Raúl González, que ja ha demostrat que estar disposat a agafar l’equip, però a qui, després de només una temporada al Castilla, se’l veu més com una carta de futur.

Més complex, sens dubte, serà el pla renova’t, perquè hi ha moltes coses per decidir. La més urgent és aclarir què passa amb els dos futboliste­s que acaben contracte el 30 de juny: Sergio Ramos i Lucas Vázquez.

El cas més difícil és el del capità. Avui dia les posicions continuen distants i Ramos continua volent que se’l renovi per dues temporades mentre que el Madrid només n’hi ofereix una. La situació podria canviar si el Madrid

rebre una oferta sucosa per Raphael Varane, per qui demana 70 milions d’euros. Si el defensa francès se’n anés, el Madrid veuria amb més bons ulls mantenir el sevillà i faria un esforç per ell per no perdre d’una tacada els seus dos centrals titulars.

Tampoc no hi ha hagut novetats en les últimes hores pel que fa a Lucas Vázquez. En aquest cas és molt més senzill arribar a un acord, perquè les pretension­s de millora econòmica del gallec no són tan altes, tot i que el club no passa, ni de bon tros, per una etapa de prosperita­t.

Amb independèn­cia de les urgències amb Sergio Ramos i Lucas Vázquez, l’estiu es presenta mogut a Valdebebas, perquè hi ha molts altres temes a resoldre a la plantilla. La renovació de Modric està acordada, però no firmada ni presentada. També es vol ampliar el contracte a Karim Benzema, que acaba el 2022.

La part més dificultos­a és l’operació sortida. El Madrid veuria bé obrir la porta a Marcelo, Isco i Mariano, però tots tenen contracte en vigor. Hi ha casos dubtosos, com el d’Odriozola. I després hi ha el tema de què fer amb els cedits, com Bale, Jovic, Ceballos o Odegaard, que haurien de tornar a l’estiu. De tots ells només es vol recuperar el noruec. També s’escoltarie­n ofertes per Hazard, però sembla complicat que es rebin.

Finalment, i el més il·lusionant per a l’afició, el capítol dels fitxatges. Però aquí és on hi ha menys novetats. El club treballa per portar Mbpapé o Håland, però, ara per ara, l’únic que es dona per fet és l’austríac David Alaba.

El Madrid vol aclarir aquesta setmana si Zidane se’n va i per suplir-lo hi ha Allegri i Raúl

 ?? DANI DUCH ?? El partit contra el Vila-real, a què correspon la imatge, va poder ser l’últim de Zinédine Zidane com a tècnic del Reial Madrid
DANI DUCH El partit contra el Vila-real, a què correspon la imatge, va poder ser l’últim de Zinédine Zidane com a tècnic del Reial Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain