La Vanguardia (Català-1ª edició)

La cirereta haurà d’esperar

L’Espanyol empata contra el Tenerife i haurà de guanyar a Alcorcón per ser campió

- ESPANYOL QUARANTA-UNENA JORNADA DE SEGONA DIVISIÓ ROBERTO RODRÍGUEZ

A l’Espanyol se li va escapar la cirereta del pastís quan l’estava assaborint. Se li va escórrer de les mans el premi definitiu en un any molt complicat en el terreny emocional però exitós en l’esportiu. Tindrà una oportunita­t més a Alcorcón, però aquest no és el guió que l’espanyolis­me havia previst. L’equip perico no va poder guanyar el Tenerife a l’últim partit del curs al RCDE Stadium, cosa que, unida a la victòria in extremis del Mallorca contra el Saragossa, ajorna la victòria a l’últim partit de la temporada, en què necessitar­à guanyar per assegurar-se el títol. Tot va quedar eclipsat, fins i tot l’excepciona­l gol de De Tomás al segon temps, quan només feia dos minuts que era sobre el camp, pel gol del Mallorca a Son Moix al minut noranta. Es tracta només d’un títol simbòlic, però després de 41 jornades els dos contendent­s continuen ensenyant les dents per dedicar-les a les seves aficions.

L’Espanyol va cedir el triomf per demèrit propi. Li van faltar capacitat per imposar-se al rival amb un primer temps insuls, en què va notar la seva falta de tensió defensiva i de lucidesa enmig.

L’ordre defensiu de l’equip de Tenerife va fer la resta. La producció ofensiva dels de Moreno es va limitar a un tret entre pals, una falta botada per Embarba que Serantes va blocar sense problemes. Sense De Tomás ni Puado l’onze, només

Pedrosa, el millor de la tarda, va oferir profundita­t per l’esquerra, mentre que Melendo, Vargas i Embarba s’enredaven al nus defensiu dissenyat per Ramis.

En la primera ocasió que va creuar el centre del camp el Tenerife,

El golejador De Tomás va entrar al camp al minut 60 i la primera pilota que va rebre el va posar a l’escaire. Ja suma 23 gols i torna a ser ‘pichichi’ de Segona

en un contraatac, Pomares va encertar amb un tret creuat des de l’esquerra. El gol va pujar al marcador malgrat que el VAR va haver de tirar les línies per un possible fora de joc posicional de Fran Sol, que va molestar clarament

Diego López però que estava en posició correcta. Un gol que podria costar-li el trofeu Zamora al porter de Lugo. Sense capacitat per recompondr­e’s després del gol, l’equip canari va poder fer el segon en un altre tret des de fora de l’àrea. Des del mateix lloc que va marcar Pomares ho va provar Shashoua amb la dreta, però aquesta vegada ningú no va despistar Diego López, que va treure una bona mà per rebutjar a córner.

Al cap de mitja hora van arribar bones notícies des de Mallorca, on el Saragossa s’avançava al marcador. Al descans, un guió calcat al viscut a Primera Divisió només un dia abans, encara que en joc no era més que un títol amb un valor simbòlic. Una cosa important, això sí, per a Vicente Moreno, que va buscar una reacció al segon acte amb l’entrada de Puado i Melamed. I va guanyar en fogositat el seu equip, que tot just es va reprendre la contesa va merèixer l’empat en una rematada de Dimata que se’n va anar al travesser.

Però faltava De Tomás, que va trigar només dos minuts després d’entrar al partit a fer un gol meravellós. A la primera pilota que va rebre a la frontal no s’ho va pensar. Va deixar anar un cop amb la dreta a l’escaire que va doblegar la mà de Serantes. Com si de vasos comunicant­s es tractés va marcar el Mallorca el gol de l’empat per deixar en l’aire el títol. Però al noranta, quan l’Espanyol buscava el segon i el títol semblava a la mà, va arribar l’expulsió de Darder i el segon dels illencs. Una enorme gerra d’aigua freda.

?? RCDE ?? Espanyol: 13 Oier, 27 Gil, 6 Lluís, 4 Cabrera, 3 Pedrosa, 15 David López (20 Bare, 75), 10 Darder, 23 Embarba, 14 Melendo (33 Melamed, 46), 22 Vargas (9 Puado, 46), 18 Dimata (11 De Tomás, 60) Entrenador: Vicente Moreno
Tenerife: 1 Serantes, 21 Moore, 12 Sergio, 23 Sipcic, 15 Pomares, 17 Shashoua (37 Valera, 71), 16 Sanz, 26 Javi Alonso, 9 Nono (29 Jorge, 71), 19 Sol (18 Joselu, 90), 6 Vada (10 Suso, 80) Entr: Ramis
Camp: RCDE Stadium
Àrbitre:De la Fuente Ramos (c. castellà) Targetes: Pedrosa, De Tomás, Embarba, Serantes, Nono, Pomares, Diego López. Expulsat Darder (90) Gols: 0-1 Pomares (5), 1-1 De Tomás (61)
RCDE Espanyol: 13 Oier, 27 Gil, 6 Lluís, 4 Cabrera, 3 Pedrosa, 15 David López (20 Bare, 75), 10 Darder, 23 Embarba, 14 Melendo (33 Melamed, 46), 22 Vargas (9 Puado, 46), 18 Dimata (11 De Tomás, 60) Entrenador: Vicente Moreno Tenerife: 1 Serantes, 21 Moore, 12 Sergio, 23 Sipcic, 15 Pomares, 17 Shashoua (37 Valera, 71), 16 Sanz, 26 Javi Alonso, 9 Nono (29 Jorge, 71), 19 Sol (18 Joselu, 90), 6 Vada (10 Suso, 80) Entr: Ramis Camp: RCDE Stadium Àrbitre:De la Fuente Ramos (c. castellà) Targetes: Pedrosa, De Tomás, Embarba, Serantes, Nono, Pomares, Diego López. Expulsat Darder (90) Gols: 0-1 Pomares (5), 1-1 De Tomás (61)