La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sainz pinta el primer podi vermell

El madrileny firma el segon lloc darrere de Verstappen beneficiat per les desgràcies de Bottas i Leclerc

- TONI LÓPEZ JORDÀ

En la seva cinquena cursa amb Ferrari, Carlos Sainz va aconseguir el primer podi de vermell. Ho va aconseguir el pilot madrileny en un escenari icònic, als carrers de Mònaco, en la cursa més mítica de l’F-1, en la considerad­a pista més de mans que hi ha, la que reflecteix la mestria de pilotatge. Sainz va firmar un meritori segon lloc, per darrere de Max Verstappen, tot i que beneficiat per dues desgràcies, les del seu company Charles Leclerc i de Valtteri Bottas. Tot i això, l’espanyol no va prodigar l’eufòria que sí que va exhibir a Monza 2020 o a Interlagos 2019, els dos anteriors podis.

“És un gran resultat. Estic content amb aquest segon lloc, però no del tot per l’equip, per la sensació d’haver tingut la pole alamàinoha­ver guanyat la cursa. Després del que va passar ahir (la bandera vermella en la classifica­ció, 4t), ser segon avui era el màxim que es podia fer”, reconeixia Sainz, que havia estat segon en tots els assajos i dissabte es veia amb la possibilit­at d’encapçalar la graella, però l’accident de Leclerc li va frustrar la possibilit­at de fer la pole.

Tanmateix, Sainz va trobar a la sortida una petita compensaci­ó a la seva pena: arrencava la cursa amb l’absència del poleman, Leclerc, per l’avaria en l’SF21 que no van poder arreglar a temps els mecànics de Ferrari. A 20 minuts de la sortida, els de Maranello notificave­n un problema en l’eix de transmissi­ó, fet malbé en l’accident de la classifica­ció. De manera que Verstappen sortia el primer des de la segona casella, Bottas 2n, sense ningú davant, i Sainz, 3r. D’entrada ja estava en posició de podi. Només l’havia de mantenir. I a Mònaco, amb la dificultat per avançar, era tot un regal.

L’arrencada va ser neta, sense tocs, tots en filera índia, amb cautela de no arruïnar-se la cursa en la primera volta. Verstappen va tancar bé Bottas per protegir la primera posició, mentre que Sainz va conservar el tercer lloc de l’assetjamen­t de Norris, quart, i Hamilton no va progressar des de la sisena posició, darrere de Gasly. Qui més terreny va guanyar va ser Alonso, de 17è a 14è, quan va superar Tsunoda i Russell.

Fidel a les tradicions, la cursa monegasca va respectar la seva habitual processó. No va passar res digne d’esment fins a les parades en boxs: aquí va arribar el segon regal per a Sainz. En la volta 30 va parar Bottas i va conèixer un nou desastre. Als mecànics de Mercedes se’ls va encallar la roda davantera dreta, no hi havia manera de treure-la, i el finlandès va haver de plegar. De manera que de Sainz avançava automàtica­ment a la segona posició.

El madrileny només havia de confirmar la plaça amb una bona parada. En la volta 32 es va aturar, els mecànics vermells van ser ràpids, 2,7s segons, i Sainz s’assegurava el segon calaix del podi. Només havia de completar les 46 voltes que restaven. A Verstappen no l’agafaria si no tenia un problema, i Norris, 7 segons per darrere, no l’havia d’inquietar. I així va ser. L’espanyol no va patir per protegir la seva plata. Sense amenaces ni sobresalts, va amarrar el tercer podi de la seva carrera en l’F-1, després del segon lloc a Monza l’any passat i

Circuit de Mònaco

78 voltes - 260,286 km

Millor volta:

Hamilton (v.69), 1m12s909 (164,769 km/h) el tercer al Brasil del 2019.

“Si m’ho haguessin dit abans de Mònaco, ho hauria firmat. Tenint en compte les circumstàn­cies del cap de setmana, potser el segon lloc no ha tingut tan bon regust, però segur que quan miri enrere estaré content i orgullós d’aquest dia. Com a equip hem d’estar-ne orgullosos”, deia Sainz amb aire resignat.

En la lluita pel Mundial, Verstappen va clavar un cop de 19 punts a Hamilton, 7è, la mateixa posició d’arrencada malgrat que es van esborrar Leclerc i Bottas. És a dir, que a l’anglès el van passar Checo Pérez i Sebastian Vettel. El de Mercedes va acabar empipadíss­im amb el seu equip pel moment escollit per fer-lo

Sainz iguala el seu millor resultat, el segon lloc de Monza 2020, i ja suma tres podis

Hamilton, 7è, cedeix el liderat a Verstappen per 4 punts, i Red Bull avança Mercedes en Constructo­rs

parar. “Què està passant, nois? Hem perdut dues posicions... Us vaig dir que els pneumàtics durarien més. No ho sé, nois... he estalviat pneumàtics per parar més tard i ens aturem abans que ningú”, es queixava amargament per ràdio. Ni el punt extra de la millor volta el va apaivagar: Verstappen li va prendre el liderat. La primera vegada que l’holandès encapçala el campionat del món, precisamen­t el dia que es doctorava a Mònaco.

 ?? GONZALO FUENTES / EFE ?? Carlos Sainz ha aconseguit tres podis en la seva trajectòri­a en l’F-1, en 123 curses disputades
GONZALO FUENTES / EFE Carlos Sainz ha aconseguit tres podis en la seva trajectòri­a en l’F-1, en 123 curses disputades

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain