La Vanguardia (Català-1ª edició)

Madrid té el doble de treballado­rs de banca i asseguranc­es que Barcelona

La província madrilenya guanya llocs de feina des del 2009, a la catalana cauen un 20%

- Madrid.

han perdut menys que en altres territoris, ja que s’han ocupat de les entitats absorbides.

Victorià Miravete, responsabl­e del sector financer d’UGT, assenyala que “hi ha entitats que fa deu anys no tenien pràcticame­nt res a Madrid i ara tenen personal divers a la capital”. Per exemple, Miravete assegura que avui dia CaixaBank té més empleats a Madrid que els que tenia el 2007 fruit, per exemple, de processos d’absorció com el de Banca Cívica, Morgan Stanley o Barclays. El mateix va passar, per exemple amb la desaparegu­da Bankia, que va absorbir a Madrid molta plantilla dels serveis centrals d’entitats com Bancaja o BMN.

Aquest procés comporta que la pèrdua d’ocupació a la capital ha estat menys intens que en altres zones. Fonts financeres assenyalen que l’única entitat que sí que ha reforçat la seva presència a Madrid amb serveis centrals nous és Liberbank. En menor mesura, la resta d’entitats mitjanes també han augmentat la seva presència.

Les estadístiq­ues variaran lleugerame­nt una vegada s’executin els expedients de regulació d’ocupació del sector que estan en marxa. En el cas de CaixaBank, per exemple, sense tenir en compte l’impacte en els serveis centrals, els afectats a la província de Madrid (1.511 persones) seran gairebé tres vegades els dels proposats a Barcelona (595 empleats).

En la classifica­ció d’activitats financeres i d’asseguranc­es de la Seguretat Social, on Madrid ha guanyat força laboral durant la crisi (2009-2021), s’inclou –a més dels empleats de banca englobats en les entitats que formen part d’AEB i CECA– els treballado­rs de banca corporativ­a, profession­als de fintech o de noves empreses d’assessoram­ent financer, gestors de fons d’inversió, assessors o personal relacionat amb les asseguranc­es.

Fonts financeres van dir que Madrid creix en el global d’ocupació financera pel desenvolup­ament d’altres serveis financers diferents dels bancaris tradiciona­ls.

En un informe recent de l’IVIE (Madrid: capitalita­t, economia del coneixemen­t i competènci­a fiscal), els investigad­ors van destacar la capacitat de la capital de “generar llocs de treball amb nivells de remuneraci­ó més alts” com els englobats en activitats financeres.

AJUSTAMENT­S El procés de reordenaci­ó del sistema financer continua

 ??  ?? Els gratacels del districte financer de la capital despunten a l’skyline de la ciutat
Els gratacels del districte financer de la capital despunten a l’skyline de la ciutat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain