La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hisenda obre la cita prèvia per a la declaració presencial aquesta setmana

- MADRID

Els contribuen­ts podran començar a sol·licitar des del dijous 27 de maig la cita prèvia per a l’atenció presencial de la declaració de la renda correspone­nt a l’any 2020, tot i que no serà fins al dia 2 de juny quan l’Agència Tributària començarà a assistir els ciutadans a les seves oficines per a la confecció i presentaci­ó dels documents.

Els tècnics de l’Agència Tributària ja van començar a primers de maig l’assistènci­a per a la confecció telefònica de declaracio­ns a través del pla Le Llamamos, que aquest any manté un disseny que permet atendre des del primer dia el mateix perfil de contribuen­ts que en l’atenció presencial a les oficines, i també a nous col·lectius que ho necessitin, com ara els receptors de l’ingrés mínim vital (IMV) o dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

Al tancament del dijous 20 de maig, l’Agència Tributària havia tornat més de 3.700 milions d’euros a 5,6 milions de contribuen­ts. En total s’han presentat 10,3 milions de declaracio­ns, de les quals a 7,7 milions els correspone­n imports a tornar, segons les dades facilitade­s per l’Agència Tributària a Europa Press.

La reactivaci­ó de l’atenció presencial no anul·la la possibilit­at de presentaci­ó telefònica, que es continuarà oferint per als contribuen­ts que demanin cita a través d’internet o per mitjà del servei automàtic als números d’atenció 901-12-12-24 i 91-53573-26. En aquests telèfons es podrà triar horari de matí o de tarda. El sistema automàtic proposa un dia i una hora en què es rebrà la trucada del funcionari de l’Agència.

La pàgina web de l’AEAT i la seva aplicació mòbil són altres dels canals que continuen disponible­s per saldar els comptes fiscals del 2020. Aquest any, com a novetat, el web de l’Agència Tributària ha incorporat una nova via d’assistènci­a mitjançant l’Informador de renda, que guia el procés a partir de preguntes senzilles que fa la mateixa eina.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain