La Vanguardia (Català-1ª edició)

El conseller digital amplia competènci­es

-

Jordi Puigneró (Sant Cugat del Vallès, 1974) era el més ben situat per ser el vicepresid­ent de la Generalita­t, càrrec que correspon designar a JxCat, després de les renúncies d’Elsa Artadi i Josep Rius a formar part del Consell Executiu. Enginyer informàtic, graduat en Sistemes d’Informació per la Universita­t de Surrey (Anglaterra), i de perfil independen­tista, Puigneró integra el cercle de confiança de l’expresiden­t Carles Puigdemont i és un dels pocs que repeteixen al Govern, on gestionarà un departamen­t amb àmplies competènci­es i gran projecció: mantindrà la responsabi­litat sobre les polítiques digitals i suma les d’infraestru­ctures, mobilitat i habitatge que gestionava un altre exconverge­nt, Damià Calvet.

En el seu exercici com a responsabl­e màxim de l’àmbit tecnològic de la Generalita­t i de la seva seguretat, a Puigneró li va tocar torejar amb el ciberatac que va patir la Generalita­t el cap de setmana de la consulta sobiranist­a del 9-N, el 2014, una funció que també va exercir en el referèndum independen­tista de l’1 d’octubre del 2017. Per la seva participac­ió en aquesta consulta va ser l’únic conseller imputat del govern sortint.

En aquesta legislatur­a, el seu departamen­t ha impulsat el llançament del primer nanosatèl·lit de la Generalita­t a l’espai, el desplegame­nt

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain