La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una experta en gestió, lluny del focus mediàtic

-

Laura Vilagrà (Santpedor, 1976) va donar la sorpresa a la campanya electoral del 14-F quan va ser designada número dos de la candidatur­a de Pere Aragonès, i ara veu reforçada la confiança del nou president de la Generalita­t, com a nova consellera de Presidènci­a. De perfil més executiu que legislatiu, Vilagrà, persona de la màxima confiança del president d’ERC, Oriol Junqueras, tindrà despatx al Palau de la Generalita­t, des d’on liderarà el departamen­t encarregat d’assistir el president Aragonès.

Politòloga de formació, ha fet la seva carrera política allunyada dels focus mediàtics. Va ser alcaldessa de Santpedor quatre legislatur­es i diputada al Parlament entre 2006 i 2011, període en què va compartir comissió amb Aragonès: ella portava medi ambient i ell, habitatge. De manera que ja havien fet tàndem abans d’aquestes eleccions, però la seva relació personal ve d’abans perquè es coneixen de les joventuts d’ERC, en què la pròxima consellera de Presidènci­a milita des dels 22 anys.

El 1999, amb 23 anys es va estrenar en la política institucio­nal, com a regidora de Santpedor, i quatre anys després en va ser alcaldessa amb el suport del grup de CiU. Va estar dotze anys al capdavant del Consistori d’aquest municipi del Bages. Després, pensant que no viuria sempre de la política, es va obrir a noves vies profession­als, orientades a l’administra­ció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain