La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tinder i altres apps de cites fan campanya per la vacunació

- BEATRIZ NAVARRO Washington. Correspons­al

Com el personatge interpreta­t per Helen Mirren demostra al vídeo La Vacinada, gravat amb el còmic italià Checco Zalone, estar vacunat pot tenir un efecte terribleme­nt atractiu en el sexe oposat. Amb l’espatlla a l’aire o amb un adhesiu virtual, Tinder, OKCupid i altres apps de cites s’han proposat treure partit a aquest nou ganxo per lligar.

L’Administra­ció Biden va anunciar la setmana passada la firma de diversos acords amb aquestes empreses per impulsar la campanya de vacunació i arribar especialme­nt als joves. És una de les estratègie­s del govern federal dels Estats Units per complir el seu objectiu d’arribar al 4 el juliol, la festa nacional, amb un 70% de la població adulta totalment o parcialmen­t immunitzad­a.

“Al final hem trobat el que ens fa més atractius: una vacuna”, va dir de broma Andy Slavitt, membre del grup de treball de la Casa Blanca sobre el coronaviru­s, a la presentaci­ó de la campanya. “Estar vacunats és una caracterís­tica universalm­ent atractiva”, va insistir.

Amb la Casa Blanca, les plataforme­s Tinder, OKCupid, Hinge, Match o Bumble han actualitza­t les apps per permetre que els usuaris puguin mostrar el seu estatus de vacunació mitjançant despreocup­ats adhesius o eslògans, a més de buscar perfils en funció d’aquesta dada.

Les empreses oferiran beneficis especials als que demostrin que estan totalment vacunats (és a dir, han rebut la pauta completa de qualsevol dels immunògens disponible­s fa almenys 15 dies, malgrat que no queda clar com es verificarà). Aquests usuaris tindran, per exemple, accés a opcions normalment de pagament com els super likes. Els seus perfils apareixera­n en les primeres posicions de la llista de resultats de manera gratuïta. D’altres donaran crèdits prèmium de franc...

“Normalment quan sents les paraules Casa Blanca i Tinder a la mateixa frase saps que també inclourà dimissió i desgràcia”, va dir de broma dissabte Jimmy Fallon al monòleg del seu xou nocturn. Aquesta vegada no. Seria útil, va afegir Fallon, que, a part d’adhesius amb el lema “Estic vacunat”, les apps n’afegissin d’altres com ara la foto recent.

“Aquestes apps tenen al voltant de 50 milions d’usuaris als Estats Units i se situen entre les aplicacion­s amb més usuaris del món”, va subratllar per la seva part Slavitt quan va presentar els acords. “Segons un estudi d’OKCupid, les persones que estan immunitzad­es o indiquen que es pensen posar la vacuna reben un 14% més de matches” que les que no s’ho plantegen, va revelar amb el mateix somriure murri que si estigués revelant el secret per a l’eterna joventut.

Actualment un 61% dels adults dels Estats Units han rebut almenys una dosi de la vacuna contra la covid, uns 163 milions de persones, segons les últimes dades del Centre de Control de Malalties. Però, més enllà del repte que la resta del món tingui accés al mateix nivell als immunògens, ara al país nord-americà li queda el més difícil.

Després d’alguns entrebancs inicials, la campanya va agafar velocitat ràpidament, i ha avançat a passos de gegant durant la primavera. Però ara toca arribar a les persones que no tenen temps o mitjans per anar fins a un centre de vacunació, no ho consideren important o, encara més difícil, estan en contra d’aquestes immunitzac­ions. Al febrer un 42% dels adults de menys de 34 anys deien que no pensaven posar-se la vacuna.

Precisamen­t perquè tothom està cansat de la pandèmia, la decisió de les apps de cites és tan rellevant, al·lega la Casa Blanca, sobretot després dels mesos d’aïllament en què han viscut milions de persones. “La vacuna permet a la gent tornar a gaudir de la vida”, però “la veritat és que la gent es vol assegurar que ho fa de manera segura”.

Match total entre la Casa Blanca i les apps de cites, que després d’un any molt difícil han detectat un fort repunt en l’activitat i esperen que sigui l’estiu de l’amor.

Després d’un any complicat, Tinder, Match i companyia esperen que aquest sigui l’estiu de l’amor

 ?? . ?? Els vacunats , un 14% més de matches
. Els vacunats , un 14% més de matches

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain