La Vanguardia (Català-1ª edició)

Madrid es posiciona amb habitacion­s a 600 euros

-

El seu optimisme contrasta amb la preocupaci­ó que regna al Gremi d’Hotels de Barcelona: “Qualsevol decisió té conseqüènc­ies, per això és tan important reconduir el Peuat, no té sentit no poder obrir hotels al centre, hem de ser capaços de créixer, que els governants imposin les condicions que facin falta però hem de gestionar; no es rebaixa la pressió de turistes al centre per deixar de fer hotels o posar traves a que es reformin”, manté Manel Casals, que insisteix que “avui no hi ha ningú que no es penedeixi d’haver deixat escapar el Four Seasons de Barcelona”.

Després de l’obertura del Paxton Barcelona (un quatre estrelles al carrer Llull, al Poblenou), segons el Gremi d’Hotels està previst inaugurar dos hotels més de cinc estrelles, el Me Barcelona i un altre establimen­t (amb nom per determinar) en una torre del carrer Romà Macaya (a Sarrià-Sant Gervasi). A aquests dos, cal afegir l’obertura d’un InterConti­nental a Montjuïc, després d’una inversió de 14 milions amb què el grup hoteler IHG ha reconverti­t el Crowne Plaza, que passa així de quatre a cinc estrelles.

“En noves obertures, Madrid ara està passant la mà per la cara a Barcelona –manté Bruno Hallé, consultor turístic a Cushman & Wakefield–. Four Seasons, Mandarin o Rosewood estan en una lliga superior i fan un posicionam­ent de preu per nit molt alt, d’una mitjana de 500 o 600 euros, cosa que estira el sector i ajuda els altres cinc estrelles d’entre 250 i 300 euros la nit; a Barcelona ara no tenim tant producte d’aquest nivell”.

Hallé assenyala que el turisme es mou per onades i ara l’onada és bona per a Madrid, “però si Barcelona ho fa bé, la situació pot canviar molt en un o dos anys”. Segons Hallé, s’obre ara un període en què grups inversors compraran hotels per reformar-los i reposicion­ar-los al mercat del gran luxe. “Barcelona continua interessan­t però no es pot adormir, hi ha interès en la compra d’actius i veurem moviments durant els propers mesos”, insisteix.

Malgrat que la situació ara està condiciona­da per l’any de pandèmia i la pitjor crisi viscuda pel sector –encara pendent de la recuperaci­ó de la mobilitat a escala internacio­nal– fins l’any passat, Barcelona ocupava la segona posició en el rànquing mundial del turisme de luxe, després de Nova York.

“Madrid ha crescut més que nosaltres durant els últims anys, la situació normativa a Barcelona ha impedit l’entrada d’algunes marques que busquen edificis grans i ben situats, que volen ser al centre. Cap gran firma no invertirà als afores”, afegeixen des del Gremi d’Hotels de Barcelona.

 ?? CÉSAR RANGEL ANA JIMÉNEZ ?? El Me, al lloc que van ocupar el teatre Novedades i l’hotel Barcelona, tindrà 164 habitacion­s de luxe
CÉSAR RANGEL ANA JIMÉNEZ El Me, al lloc que van ocupar el teatre Novedades i l’hotel Barcelona, tindrà 164 habitacion­s de luxe
 ??  ?? L’hotel Paxton, de quatre estrelles, és el primer que s’inaugura aquest any a Barcelona
L’hotel Paxton, de quatre estrelles, és el primer que s’inaugura aquest any a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain