La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més de 80 entitats subscriuen un manifest a favor de l’Hermitage

- REDACCIÓ

Dos dies abans que el consell d’administra­ció del port de Barcelona abordi, a la reunió que farà demà, la tramitació de la llicència per construir una sucursal del Museu de l’Hermitage a Barcelona, i després que la presidenta del port i la del Liceu confirmess­in aquest cap de setmana passat la notícia avançada per La Vanguardia sobre un possible acord per incorporar el Gran Teatre al projecte, més de 80 entitats barcelonin­es van presentar ahir un manifest en què es mostren inequívoca­ment favorables a la construcci­ó de l’equipament cultural a la nova bocana.

El manifest el firmen entitats molt diverses, agrupades a la plataforma +CulturaxBC­N. A la llista hi figuren des de la Cambra de Comerç i les patronals Foment

del Treball i Pimec Comerç fins a nombroses associacio­ns de veïns i comerciant­s de tota la ciutat, passant per col·lectius del barri de la Barcelonet­a, clubs esportius o gremis com el d’hotelers.

El text qualifica la instal·lació de l’Hermitage al port de Barcelona d’“oportunita­t” per a la capital catalana, ja que els seus defensors consideren que es tracta d’“un projecte innovador, ambiciós i diferent”. Per això els signants pregunten al govern municipal que presideix Ada Colau “de què té por”.

La iniciativa a favor de l’Hermitage argumenta: “Volem aquest centre perquè és una oportunita­t per a la ciutat, per als nostres barris, per als ciutadans que formem part d’aquesta gran ciutat, que ens estimem, que compartim, que volem preservar sense empetitir-la amb batalles polítiques de curta volada”. “Durant anys –afegeixen al manifest– hem vist com Barcelona perdia oportunita­ts. La competènci­a és alta i els fracassos no són mai fruit d’una sola causa, però veiem amb preocupaci­ó com Barcelona no ha estat capaç de posar en marxa cap gran infraestru­ctura artística ni museística els últims vint anys”. A parer seu, es tracta d’“una paràlisi que no és generalitz­ada”, ja que “només cal veure la determinac­ió amb què s’han emprès projectes a Bilbao, a Madrid o a Màlaga”.

Les entitats signants –diuen per acabar els col·lectius adherits al manifest– estem convençude­s dels beneficis culturals, socials i econòmics que tindrà l’Hermitage en aquest espai urbà, i demanem a les administra­cions implicades que facilitin l’arribada del museu sense més dilacions”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain