La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mor un adolescent que anava en patinet i va xocar amb un cotxe

- REDACCIÓ

Un adolescent de 15 anys que circulava en patinet elèctric va morir diumenge a la nit en un accident de trànsit en un xoc amb un cotxe. El sinistre va tenir lloc poc abans de dos quarts d’onze a la confluènci­a de la Gran Via de les Corts Catalanes amb la rambla Prim. Es tracta d’un punt en què no hi ha carril bici i on els ciclistes i usuaris de patinet han de compartir calçada amb la resta de vehicles.

El Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM) va atendre la víctima al lloc de l’accident però no va poder fer res per evitar que morís. La unitat d’investigac­ió i prevenció de l’accidental­itat de la Guàrdia Urbana manté oberta una investigac­ió per aclarir les circumstàn­cies del sinistre, per això l’Ajuntament de Barcelona rebutja donar detalls sobre les possibles causes.

L’única informació feta pública és que la víctima mortal tenia 15 anys. Es tracta del primer menor mort en patinet a Barcelona des que aquests ginys van irrompre amb força i s’han popularitz­at com a mitjà de transport individual, especialme­nt entre els més joves, tot i que l’ordenança municipal que regula els vehicles de mobilitat personal a la capital catalana prohibeix la conducció als menors de 16 anys.

Aquest noi és la setena víctima mortal en un accident de trànsit a la ciutat de Barcelona des de començamen­t d’any. Tres eren motoristes, un conductor de turisme i un altre anava a peu, també menor d’edat. En patinet ja és la segona víctima mortal des de començamen­t d’any. El cas anterior va ser un jove de 25 anys que va xocar amb un taxi a l’Eixample, a la cruïlla d’Ausiàs March amb passeig de Sant Joan, un divendres a la nit.

L’any passat es va registrar la primera víctima mortal en patinet, en menys de cinc mesos aquest 2021 ja n’hi ha hagut

Es tracta del primer menor mort en un accident amb aquesta mena de vehicles a Barcelona

dues i els responsabl­es en seguretat viària alerten que els accidents amb aquest tipus de vehicles no paren de créixer.

Els experts insisteixe­n que la millor acció possible és l’educació viària a les escoles i instituts perquè els joves sàpiguen espavilar-se tant en patinet com amb bicicleta, així com a peu, a la jungla d’asfalt de la ciutat.

Per la seva part, la Guàrdia Urbana ha intensific­at els últims mesos els controls sobre els patinets després de diversos atropellam­ents a vianants que van causar una gran alarma social.

 ?? XAVI JURIO / ARXIU ?? El monument inaugurat per Franco el 1966 continua inalterabl­e al mig de l’Ebre, a Tortosa
XAVI JURIO / ARXIU El monument inaugurat per Franco el 1966 continua inalterabl­e al mig de l’Ebre, a Tortosa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain