La Vanguardia (Català-1ª edició)

Demà augmenta la temperatur­a

-

Va acabant el maig amb temperatur­es, igual que abril, inferiors a la mitjana i amb molta nuvolosita­t, al contrari de l’altre extrem de la Mediterràn­ia on l’estiu real ja ha començat fa setmanes. La petita borrasca de diumenge està contribuin­t a un fet extraordin­ari que els comentem en l’anècdota, any boig que vol normalitza­r-se una mica a partir de demà, les temperatur­es iniciaran un progressiu augment, cada dia una mica més de calor, o menys fresca i poca pluja. Moltes comarques aquest any estan tenint un notable dèficit de precipitac­ió, al contrari de fa un any, quan anàvem sobrats d’aigua.

CATALUNYA

Encara que tindrem la presència d’alguns núvols baixos a la costa, el sol lluirà a gran part de Catalunya amb temperatur­es que es resistiran a pujar, fins i tot a la costa podran baixar, poca calor. Demà domini del sol i temperatur­a en augment que s’incrementa­rà en posteriors dies, tan sols amb algun xàfec de tarda al Pirineu, en conjunt tranquil·litat els propers dies.

Tot i això - aquest any sempre hi ha d’haver algun “però”- a partir de dissabte o diumenge ens fixarem en una borrasca que s’acostarà als Alps i una altra de propera a Portugal, però encara queda lluny. Molts desitgen sol i calor, ja arribarà i aquest estiu potser en excés. Bons ruixats serien beneficios­os per al camp i els boscos.

ESPANYA I EUROPA

El Mar del Nord és com un embut on les últimes setmanes les borrasques estan en aquella zona, afectant amb pluges, alguna nevada poc habitual i fred a bona part d’Europa occidental. A partir de dijous millorarà. Continua la calor a la Mediterràn­ia oriental, encara que les tempestes s’aproximara­n a partir de demà. A Espanya temps estable, més núvols al Cantàbric amb algun plugim i temperatur­a recuperant-se, l’augment serà progressiu al llarg de la setmana, però sense calors notables prematures. Fins i tot el cap de setmana podrien baixar en zones de l’oest de la Península. Poca precipitac­ió gran part de la setmana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain