La Vanguardia (Català-1ª edició)

Primeres trucades

El Barça comença a parlar amb els jugadors amb menys minuts

- ANAÏS MARTÍ

En la setmana en què el FC Barcelona espera resoldre el futur de Ronald Koeman, els telèfons ja han començat a sonar per iniciar una primera ronda de contactes amb els agents dels futboliste­s. L’objectiu? Perfilar els passos que cal seguir per consumar la revolució i el canvi de cicle anunciats pel president Joan Laporta. Cal parlar amb tothom. O bé per comunicar-los que no hi compten de cara a la pròxima temporada i que han de buscar una sortida o bé per negociar unes condicions econòmique­s que han d’anar a la baixa.

El club està en contacte permanent amb els agents dels jugadors. Tot i això, els primers que han començat a rebre senyals que el seu futur al Barça està en dubte són els futboliste­s amb menys protagonis­me. Cada jugador té les seves particular­itats i des dels despatxos de la ciutat esportiva insisteixe­n que en cap cas les converses són definitive­s. “També estem pendents del que passi a la banqueta”, remarquen. I és que jugadors com Miralem

Futboliste­s com Miralem Pjanic podrien continuar al club blaugrana si finalment Ronald Koeman se’n va

Pjanic podrien continuar al Barça si Ronald Koeman deixa la banqueta blaugrana. Si no, ja tenen assumit que el bosnià buscarà una sortida que satisfaci les dues parts.

Matheus Fernandes, que el club no va presentar mai oficialmen­t com a jugador de la primera plantilla, ja sap que no compten amb ell atès el seu nul protagonis­me. No hi ha ofertes pel desconegut migcampist­a brasiler, tot i que l’entitat confia a poder trobar-li una sortida.

Sí que hi ha ofertes, en canvi, per a Carles Aleñá. El Getafe, club en què ha jugat en qualitat de cedit, ha mostrat interès a comptar amb els seus serveis juntament amb un altre equip de Primera.

Umtiti també sospita que l’entitat no compta amb ell. No hi ha ofertes pel central francès, que insisteix que es troba en un gran moment físic, tot i que ha tancat la temporada després d’intervenir en 16 partits –13 al campionat domèstic–, i acumular 827 minuts. Té contracte fins al 2023. Júnior Firpo, Braithwait­e i Neto Murara són altres dels jugadors que apareixen en la llista de sortides dels menys protagonis­tes. Aquests dos últims prioritzen jugar.

En última instància, el club afrontarà el futur de jugadors com Alba, Busquets i Piqué. Pel que fa a Sergi Roberto, l’última vegada que hi va haver contactes entre les dues parts va ser el 30 d’abril. En aquelles converses es va parlar de renovar el de Reus una temporada més. Però ha plogut molt des d’aleshores. En qualsevol cas, si tots ells decideixen continuar, s’hauran de rebaixar el sou. Altrament, se’ls convidarà a sortir del club. El conflicte serà inevitable. Però el més urgent és resoldre el futur de Koeman, que s’ha de reunir amb Laporta aquesta setmana en una trobada clau per definir el projecte de la pròxima temporada.

 ?? ALEJANDRO GARCIA / EFE ?? Jugadors com Pjanic o Umtiti amb prou feines han comptat per a Ronald Koeman aquesta temporada
ALEJANDRO GARCIA / EFE Jugadors com Pjanic o Umtiti amb prou feines han comptat per a Ronald Koeman aquesta temporada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain