La Vanguardia (Català-1ª edició)

La setmana “més important” per al Barça

Els blaugrana, en bon moment de forma, van avui a Colònia amb “il·lusió”

- BÀSQUET L. BUXERES ‘FINAL FOUR’ DE L’EUROLLIGA

Tot i que es tractava de parlar sobre bàsquet, Sarunas Jasikevici­us ahir va utilitzar en dues ocasions la paraula esprint durant la seva última roda de premsa a Barcelona abans de marxar aquest vespre amb rumb a Colònia per disputar una d’esperadíss­ima final four. El tècnic lituà va utilitzar l’atletisme per llançar un avís sobre la semifinal de divendres davant l’Armani Milan: “Serà un esprint de 40 minuts. Passarà molt ràpid això de divendres a la nit i cal estar preparats per reaccionar abans que pugui passar res”.

Després de set anys de dura travessia pel desert, acostumats a beure cava a Europa i condemnats ara a simples gots d’aigua de l’aixeta, a Barcelona s’estan vivint amb molta intensitat aquests últims dies previs a la gran cita anual de l’Eurolliga, anul·lada l’any passat per culpa de la pandèmia. “Estem molt il·lusionats i amb moltes ganes. Els últims deu dies hem pogut descansar una mica i entrenarno­s de valent, i els nois s’hi han esforçat moltíssim”, es congratula­va Jasikevici­us. “És la setmana més important des que estic en aquest club i també la més esperada perquè fa molts anys que no juguem una final four”, subratllav­a Pierre Oriola, primer capità blaugrana.

El Barça no vol ni pensar en una hipotètica final, ronda a què no arriba des del 2010, quan Roger Grimau va aixecar a París el segon i últim títol del club fins ara. Toca pensar només en l’Armani Milan, el rival en semifinals, amagat però amb les urpes ben esmolades. Els italians són segurament l’equip menys favorit dels quatre però el més experiment­at. “Tenen l’entrenador més experiment­at en final fours (Ettore Messina) i també jugadors que hi han estat”, alertava Jasikevici­us. “Em preocupa tot d’ells, han estat entre els cinc primers tota la temporada”, afegia.

Una de les armes del Barça a Colònia ha de ser Nikola Mirotic, oblidada ja la seva mala sèrie davant el Zenit. “Aquesta final four significa molt per a mi i estic preparat per donar el màxim. En tinc moltes ganes, hem treballat molt per arribar fins aquí”, va sentenciar el montenegrí a principis de la setmana més important per al Barça en moltíssims anys.

 ?? GEOFF BURKE / REUTERS ?? El públic present a Kiawah Island va embogir amb la proesa de Phil Mickelson
GEOFF BURKE / REUTERS El públic present a Kiawah Island va embogir amb la proesa de Phil Mickelson

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain