La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marc Murtra serà president d’Indra a proposta de la SEPI

- PILAR BLÁZQUEZ

La comissió de nomenament­s d’Indra va iniciar ahir les deliberaci­ons per analitzar el nomenament com a president de l’enginyer d’origen català Marc Murtra en substituci­ó de Fernando Abril-Martorell, que era en el càrrec des del 2015.

La candidatur­a de Murtra ha estat proposada per la Societat Estatal de Participac­ions Industrial­s (SEPI), accionista majoritari amb el 18% del capital d’Indra, que divendres passat ja va comunicar al mercat la seva intenció de cessar Abril-Martorell abans de l’acabament del seu mandat que culminava aquest any.

Estava previst que la comissió de nomenament­s el ratifiqués ahir en el càrrec, però la falta d’un informe preceptiu de la firma de caçatalent­s Spencer Stuart va demorar la decisió, que s’espera que arribi aquest dimarts i haurà de ser ratificada pel Consell d’Administra­ció, la reunió del qual s’espera per a dimecres, encara que a data de tancament d’aquesta edició encara no estava convocada.

Marc Mutra, nascut a Blackburn (Regne Unit) el 1972, té una acreditada solvència tècnica en el món de la tecnologia i les finances. És enginyer industrial especialit­zat en Mecànica de Màquines per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrial­s de Barcelona de la Universita­t Politècnic­a de Catalunya, té un MBA Empreses i Finances a Leonard School of Business de la Universita­t de Nova York.

En l’actualitat és patró de la Fundació La Caixa i soci gerent de Closa Investment Bankers, empresa especialit­zada en fusions i adquisicio­ns, a més de col·laborador de La Vanguardia.

Als seus coneixemen­ts tècnics suma una àmplia carrera política amb posicions pròximes al PSC. Va ser uns dels assessors més joves de la política espanyola quan va accedir al càrrec de cap de gabinet del ministre d’Indústria Joan Clos, fa catorze anys.

Més tard va tornar a aquest ministeri com a director general de Red.es el 2006. Entre el 2006 i el 2011, va ser responsabl­e d’Educació, Cultura, Esports, Immigració, Joventut, Cooperació Internacio­nal i Participac­ió a l’Ajuntament de Barcelona, i fundador de CREA inversió el 2011.

Murtra també ha estat membre de diversos consells d’administra­ció com ara els de Paradors de Turisme d’Espanya, l’Institut Nacional de Tecnologie­s de la Comunicaci­ó (Inteco) i Gordoning.

Murtra és patró de la Fundació La Caixa i va ser cap de gabinet de Joan Clos a Indústria

 ?? CLOSA ?? Marc Murtra
CLOSA Marc Murtra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain