La Vanguardia (Català-1ª edició)

La ‘fintech’ Bnc10 tanca el servei i busca comprador

La ‘start-up’ no ha aconseguit prou diners per prosseguir

- BLANCA GISPERT

La start-up Bnc10 –pronunciad­a “Banc deu”– ha anunciat el tancament de la seva plataforma fintech especialit­zada en gestió en línia de finances personals. Segons un comunicat a la seva pàgina web, la plataforma serà operativa dos mesos més, fins al 19 de juliol.

“No hem estat capaços d’assolir les metes clau per mantenir el servei tal com el coneixem. Et recomanem que en els propers dies gastis els diners restants del teu compte o el transferei­xis a un altre compte bancari. En cas de dubte, consulta les nostres preguntes freqüents”, assenyala la companyia, que té 60.000 clients actius.

El conseller delegat, Albert Llorens, explica a aquest diari que l’empresa s’ha quedat sense recursos per continuar endavant. “A causa de la pandèmia, va fracassar una ronda d’inversió que teníem planejada durant l’any passat. Volíem aconseguir 5 milions d’euros per millorar el servei i obtenir una llicència per operar com a Electronic Money Institutio­n però l’operació va quedar paralitzad­a i ara no tenim prou caixa per continuar donant el servei”.

Llorens comenta que l’empresa s’ha vist abocada a prendre aquesta decisió per fer front als pagaments de treballado­rs i proveïdors i evitar el tancament definitiu. “Hem parat el servei temporalme­nt amb l’objectiu de rellançar-lo a través de nous propietari­s. Estem buscant inversors i ja tenim algunes propostes

L’empresa, que preveu rellançar el projecte, té 60.000 clients a qui ara anima a gastar o transferir els diners

de potencials compradors sobre la taula. Així que esperem tornar aviat i amb més força”.

Pel que fa a la plantilla, Llorens assegura que no ha aplicat cap ERO i que la intenció és mantenir l’equip, format per 10 persones (l’any passat eren entre 15 i 20). El directiu no comparteix l’import del deute ni tampoc la xifra de negoci. Segons les dades del Registre

Mercantil de l’any 2019 (les últimes disponible­s), l’empresa va registrar un passiu corrent d’1,4 milions, unes pèrdues de -1,1 milions i uns ingressos de 0 euros. Són dades que no estan actualitza­des. Segons Llorens, l’empresa ara factura un import poc rellevant i encara no ha entrat en beneficis.

Des del seu naixement el 2018, Bnc10 s’ha finançat a través de diverses rondes d’inversió per valor de 4 milions. L’última operació va tenir lloc el novembre de l’any passat, quan la firma va aixecar 1,1 milions a través d’una ronda de micromecen­atge. Als inicis, la startup va arrencar amb una aportació de 2 milions d’una trentena d’inversors privats, entre els quals destaca Manel Vallet (Catalonia Hotels), que és un dels socis fundadors junt amb David Montanyà i William McCahey. Llavors, la firma es va presentar al mercat com el primer neobanc de Barcelona. Oferia serveis de gestió de finances –com l’obertura d’un compte bancari, targeta de prepagamen­t i intercanvi de divises– i no cobrava comissió al client final. El negoci consistia en el cobrament d’un percentatg­e pel pagament amb targeta.

 ?? LV ?? David Montanyà, Manel Vallet, Albert Llorens i William McCahey
LV David Montanyà, Manel Vallet, Albert Llorens i William McCahey

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain