La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Suprem s’oposa en un dur informe a l’indult dels presos del procés

El tribunal avisa l’Executiu que la mesura de gràcia és una “solució inacceptab­le”

- TONI BATLLORI

afavoreix els qui d’alguna manera són els seus socis, estaria concedint una mena d’“autoindult”, prohibit per la Carta Magna.

L’informe remès al Ministeri de Justícia, que ara ha de fer una proposta al Consell de Ministres, insisteix que no hi ha cap justificac­ió per afavorir els qui diuen que són “presos polítics”, quan en realitat “han estat autors d’una mobilitzac­ió encaminada a subvertir unilateral­ment l’ordre constituci­onal”.

El Suprem posa el focus en les paraules del líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ho tornaria a fer. Als magistrats els sembla la millor expressió que l’indult és una “solució inacceptab­le”. A parer seu, si queden en llibertat i a més se’ls retira la pena d’inhabilita­ció,

LES RAONS DEL TS Adverteix que els presos tenen voluntat de “reincidir en el seu atac antidemocr­àtic”

SENSE PENEDIMENT La sala diu que no està justificat indultar els qui diuen que són “presos polítics”

tindran via lliure per entrar una altra vegada a les institucio­ns i tornar a intentar declarar la independèn­cia de Catalunya.

El tribunal aprofita per advertir que les decisions de l’administra­ció penitencià­ria catalana de concedir permisos i canvis de grau de “manera grupal” a tots els condemnats, sense fer individual­itzacions, en contra de tot requerimen­t legal els ha afavorit ben poc. Justícia recorda que les penes fixades per sedició sí que són proporcion­ades i així ho ha confirmat el Tribunal Constituci­onal

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain