La Vanguardia (Català-1ª edició)

“He fet una aposta per Barcelona 2023”

La presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, apunta que la seva renúncia a la vicepresid­ència del Govern és la reafirmaci­ó que el seu futur polític és i serà l’alcaldia de la capital catalana

- RAÚL MONTILLA IÑAKI PARDO TORREGROSA

Decadència. És una de les idees en què més insisteix Elsa Artadi (Barcelona, 1976) durant l’entrevista. Una Barcelona decadent de què responsabi­litza la gestió de l’executiu sociocomú, a qui acusa de governar al marge de la ciutat. Allarga la mà alhora que critica i no dubta tampoc a carregar contra ERC, els seus socis a l’altra banda de la plaça Sant Jaume, per la seva connivènci­a amb el govern i, especialme­nt, amb els comuns. En un moment en què la política sembla condemnada per l’efímer, insisteix que el seu projecte de present i futur és Barcelona.

Com valora el govern ColauCollb­oni?

Un desastre. Està tot aturat, en decadència. S’està apagant una ciutat que és meravellos­a. S’atura per les divisions internes que té el mateix govern municipal o perquè directamen­t s’imposa la política de parar-ho tot, d’anar en contra de l’èxit, el talent i el futur. Hi ha una emergència governamen­tal. Ara tenim un 30% de la ciutadania de Barcelona que vol marxar de la ciutat. És la dada més demolidora que hem tingut mai en una enquesta.

Com es pot fer front a aquesta “emergència governativ­a”? S’ha d’afavorir la iniciativa creativa, l’emprenedor­a, la col·laboració, la iniciativa de les entitats. En lloc d’acompanyar i de facilitar que puguin passar aquestes coses, sistemàtic­ament, es tapa tot. Falta diàleg, la gestió de l’administra­ció és un coll d’ampolla amb normatives que només parlen de moratòries.

Imaginem-nos que vostè demà és alcaldessa. Quina seria la seva primera decisió?

Obrir les portes d’aquest Ajuntament a tothom, perquè ara no és així. Hi ha opacitat, amiguisme, sectarisme. Obrir les portes per poder acompanyar totes les iniciative­s econòmique­s, socials, veïnals, culturals, esportives... Cal recuperar la sensació que l’Ajuntament és el teu soci, que és el teu acompanyan­t, que és el que t’ha de facilitar fer les coses en bé de la ciutat.

I mesures concretes? L’Hermitage: és inexplicab­le que hi estiguem en contra. S’ha intentat construir un relat que es volia fer una ciutat més verda i més amable i s’ha fet el contrari: posar blocs de formigó. Nosaltres hem demanat durant molt temps que hi hagi corredors verds, que s’obri la ciutat a Collserola. Fer plans de vianants, una ciutat més neta, és posar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics: no s’està fent.

S’ha d’acompanyar el teixit productiu, el comerç, la restauraci­ó, el turisme...

L’ampliació de l’aeroport és necessària?

Evidentmen­t. Era conseller Josep Rull quan ho alertava dia sí, dia també. I ara estem entre el xantatge d’uns, Aena, que sempre promet i després no fa res, i una absència d’aquest debat, real, de l’Ajuntament de Barcelona, perquè ells no es posen d’acord.

Van donar suport als pressupost­os del 2020, no als del 2021. Quin tipus d’oposició faran fins al 2023?

La mateixa que fins ara, constructi­va. JxCat no se situarà mai en el no a tot, ni en la complaença que poden tenir altres formacions polítiques perquè un dia interessa sortir en una foto. Nosaltres treballem per la ciutat. El nostre compromís és amb qui ens ha votat i amb qui no. No vam donar suport a aquest pressupost perquè creiem

“Tenim un 30% de la ciutadania de Barcelona que vol marxar de la ciutat”

“Cal recuperar la sensació que l’Ajuntament és el que et facilitarà les coses”

“De vegades sembla que s’entenen més els comuns i ERC que els comuns i el PSC”

que no estava ben orientat; tot i així, vam fer al·legacions i aportacion­s. Hi havia una mesura de recapitali­tzació de les pimes que vam treballar amb la Pimec i que s’està fent. El tema de la rehabilita­ció... Estarem a favor de tot el que sigui millorar. Això sí, costa moltíssim, perquè els socis de govern no es posen d’acord entre ells. Tens un PSC que és molt poc exigent amb el pacte de govern que van consensuar. O estan més alineats del que

Ariana Grande va publicar ahir al seu Instagram fotos del seu casament amb Dalton Gómez, celebrat fa gairebé dues setmanes a la seva casa de Califòrnia. S’hi veu la feliç parella i detalls del vestit de la núvia, firmat per Vera Wang, i de la decoració.

Vestida de Vera Wang Ariana Grande publica fotos del seu casament

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? La presidenta de JxCat a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ahir a la plaça Reial
ANA JIMÉNEZ La presidenta de JxCat a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ahir a la plaça Reial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain