La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hisenda multa Miguel Bosé

El cantant haurà de pagar 23.000 euros de les declaracio­ns del 2010 i 2011

- REDACCIÓ

D’un temps ençà Miguel Bosé acapara titulars, i no n’hi ha cap que estigui relacionat amb la seva carrera artística. L’últim, que es va saber ahir, és que el cantant haurà de pagar una multa de més de 23.000 euros a l’Agència Tributària després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid confirmés les reclamacio­ns per la liquidació d’impostos del 2010 i el 2011 en què deduïa despeses com ara pernils, entrenamen­ts i sessions de fisioteràp­ia.

La sala contencios­a administra­tiva del Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha desestimat dos recursos presentats per Miguel Bosé com a administra­dor de Costanagua S.L., una societat dedicada a la producció i gestió de les activitats artístique­s del cantant espanyol.

Una de les resolucion­s confirmade­s pel TSJ es referia a les reclamacio­ns respecte a la liquidació de l’IVA del 2010 i el 2011, per 55.350 euros, i a la sanció imposada a Bosé, derivada de l’anterior, de 23.536,87 euros. La segona resolució és la relativa als dos acords de liquidació de l’impost sobre societats dels mateixos exercicis fiscals, de 62.962 euros.

Segons les resolucion­s del Tribunal Econòmic Administra­tiu, ara confirmade­s pel TSJ de Madrid, les deduccions que es van aplicar a les liquidacio­ns no eren procedents, ja que eren despeses

Polèmiques

L’artista va intentar deduir-se despeses com ara pernils, fisioteràp­ia i entrenamen­t físic

personals del soci únic de la societat, és a dir, de Miguel Bosé.

Entre les factures denegades per aquest mateix motiu consten tractament­s de fisioteràp­ia i entrenamen­t físic, “que no estan relacionat­s amb l’activitat desenvolup­ada per la societat (Costanagua), ja que es tracta d’evidents despeses personals”, diu la sentència. A més d’altres de relatives a la compra de productes ibèrics (pernil i llom), ja que, a banda que no són deduïbles, no consta acreditada cap relació d’aquestes despeses amb els ingressos de la societat, recalca la sentència.

Hi ha altres factures que correspone­n a la instal·lació d’un circuit tancat domòtic de televisió que, diu el tribunal, “és clar, novament, que es tractava d’un servei de seguretat prestat a l’habitatge particular” de Bosé, sense que tingués cap relació amb l’activitat de la societat.

Pel que fa a les despeses associades amb el rènting d’un vehicle Audi, indica que el seu conductor habitual era Ignacio Palau Medina (exparella de l’artista), “sense que se’ns aclareixi a la demanda quina era la relació laboral amb l’entitat actora i en què consistien les seves funcions en la societat, i sense que constin nòmines o mitjans de pagament”. I tal com assenyala l’Agència Tributària, a la pòlissa d’asseguranç­a del vehicle constava com a ús “particular”.

La resta de despeses relatives a reparacion­s d’un vehicle de marca Toyota i un altre de marca Mercedes també són rebutjats, ja que no consta que fossin per a l’activitat de l’empresa, ja que els viatges profession­als de Bosé i dels seus músics es feien amb vehicles de lloguer amb conductor.

El TSJM indica que Costanagua no exercia cap activitat profession­al, i que aquesta activitat la desenvolup­ava Bosé, ja que tots els contractes van tenir com a finalitat desenvolup­ar la seva activitat profession­al i es van fer exclusivam­ent en funció d’aquesta activitat.

 ?? GJL / GTRES ??
GJL / GTRES
 ?? INSTAGRAM ?? Miguel Bosé és un negacionis­ta i ha desenvolup­at unes teories delirants sobre el coronaviru­s. A més s’ha enfrontat als tribunals amb el seu ex Nacho Palau per la custòdia dels quatre fills en comú
INSTAGRAM Miguel Bosé és un negacionis­ta i ha desenvolup­at unes teories delirants sobre el coronaviru­s. A més s’ha enfrontat als tribunals amb el seu ex Nacho Palau per la custòdia dels quatre fills en comú

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain