La Vanguardia (Català-1ª edició)

Assolellat i més càlid

-

Avui serà el dia amb més insolació del que portem de setmana, malgrat estar envoltats de petites depression­s. Una d’elles viatjarà de nou pel nord de l’Àfrica afectant Almeria, Múrcia i Alacant. Demà se’n formarà una altra a l’oest de Portugal, però la més important viatjarà de Dinamarca a Itàlia de cara al cap de setmana. Entre la península Italiana, Grècia i Turquia estan tenint un maig insòlitame­nt calorós i l’arribada d’aquesta borrasca freda provocarà segurament fortes tempestes de les quals tindrem notícia. A la nostra zona no estarem exempts de discretes inestabili­tzacions, però el que si assegurem és un clar augment de la temperatur­a... i la màniga curta.

CATALUNYA

La petita borrasca del sud-est peninsular no ens afectarà, dominant el cel poc ennuvolat, encara que a la tarda arribaran núvols alts pel sud i independen­tment descarrega­rà algun xàfec molt aïllat al Pirineu. Ambient més càlid, recuperaci­ó de la temperatur­a, sobretot la diürna. Demà tornen els núvols a estones, també clarianes, però augmenta una mica la inestabili­tat, sobretot al Pirineu i zones pròximes amb algunes tempestes de tarda, fenòmens que es repetiran el cap de setmana avançant cap a l’interior de comarques barcelonin­es i gironines, temperatur­a en continu augment, registres demà i passat en zones baixes de l’interior de 30 °C a 33 °C, baixant diumenge.

ESPANYA I EUROPA Comença per fi a estabilitz­arse el temps al voltant del Mar del Nord i arriben les tempestes a Centreeuro­pa i el cap de setmana a l’Adriàtic, Grècia i Turquia, baixant clarament la temperatur­a. A Espanya alguns xàfecs entre la Costa del Sol i Alacant, alguna tempesta a la Serralada Cantàbrica arribant a la Ibèrica i més núvols a la meitat sud. Demà i el cap de setmana tempestes de tarda a les muntanyes de la meitat nord i ambient calorós a l’interior, arriben les temperatur­es preestiuen­ques amb registres que poden superar els 35 °C a l’interior de la meitat sud.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain