La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Auditori, un mar d’emocions

La sala reprèn la dinàmica precovid: 430 concerts, 30 estrenes i 17 encàrrecs

- MARICEL CHAVARRÍA Patricia Petibon. El pianista que va venir del fred.

Tornada al gran simfonisme a L’Auditori. De Brahms a Rakhmànino­v, Mahler, Bruckner, Stravinsky, Xostakóvit­x o Richard Strauss, la programaci­ó de la temporada 2021-2022 serà expansiva a l’equipament barceloní, que continuarà apostant pel patrimoni (amb 42 obres) i la nova creació. Seran 430 concerts, amb 30 estrenes i 17 encàrrecs que en part comparteix amb grans sales com la Phil de Los Angeles, i amb compositor­s de primera fila com Luca Francescon­i o Thomas Adès. Bernat Vivancos i Joan Magrané serán els compositor­s convidats. A més, l’OBC sortirà de gira per Escandinàv­ia (com l’Elbphilhar­monie d’Hamburg) dirigida per Juanjo Mena. I continua la lluita ja no pas per la paritat en les batutes (aquesta vegada amb nou directores) sinó entre compositor­s: Lili Boulanger, Kaija Saariaho, Andrea Tarrodi o Betsy Jolas, que va fer 95 anys.

“No hi ha cap altra activitat o empresa que comenci amb tantes esperances i expectació i que fracassi tan sovint com l’amor”. El director de L’Auditori, Robert Brufau, començava ahir la presentaci­ó de la temporada amb aquesta cita d’Erich Fromm. Perquè l’amor i l’odi, motors de passió, energies oposades, seran el leitmotiv d’aquesta ambiciosa programaci­ó. “Una temporada turbulenta amb referèncie­s a l’amor de joventut a Daphnis et Chloé, de Ravel, o l’amistat a les Variacions Enigma, l’evolució de les emocions al Poema de l’èxtasi o la tempesta de sang a Romeu i Julieta”, va apuntar davant un reduït públic de patrocinad­ors i personatge­s de l’entorn musical.

Amb la perspectiv­a de reprendre la normalitat i “caminar cap a la llum i abraçar la llibertat”, L’Auditori va voler comunicar aquesta vegada la seva oferta amb un acte il·lusionant, en què el mateix Brufau es va destapar com un orador versat. Entre les actuacions de l’OBC, el pianista Xavi Torres (així sona Beethoven en clau de jazz), la Banda Municipal o el curiós duo vocal de vocació tecnomedie­val anomenat Tarta Relena, el responsabl­e de la casa va explicar que al setembre comença el segon moviment d’una programaci­ó estructura en tres temporades. Amor i odi constituei­xen la segona etapa d’aquest viatge, que va començar sota el tema de la creació i culminarà a la 2022-2023 amb el tema de la mort o el retorn.

En tot cas, qui no tornarà a partir del maig del 2022 és Kazushi Ono, l’etapa del qual al capdavant de l’OBC s’acaba aquí. I “si tot va bé aquesta tardor podrem anunciar

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? L’Auditori va celebrar ahir la tornada a la normalitat presentant la temporada amb actuacions de la Banda Municipal i l’OBC, entre d’altres
LLIBERT TEIXIDÓ L’Auditori va celebrar ahir la tornada a la normalitat presentant la temporada amb actuacions de la Banda Municipal i l’OBC, entre d’altres
 ?? BERNARD MARTÍNEZ ?? L’estel·lar soprano francesa participar­à en la tercera edició del Festival Mozart Nits d’Estiu amb l’OBC dirigida per Dani Espasa, especialis­ta en lectures historicis­tes.
BERNARD MARTÍNEZ L’estel·lar soprano francesa participar­à en la tercera edició del Festival Mozart Nits d’Estiu amb l’OBC dirigida per Dani Espasa, especialis­ta en lectures historicis­tes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain