La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barça, Madrid i Juve rebaten la UEFA

- REDACCIÓ

Ni un pas enrere. Barça, Reial Madrid i Juventus no s’arronsen. Els tres equips que estan en el focus de la UEFA per no abandonar el projecte de la Superlliga van emetre ahir un dur comunicat en què manifesten el “seu rebuig més absolut per la insistent coacció que manté la UEFA cap a tres de les institucio­ns més importants de la història del futbol”.

El trio no es va quedar callat i va respondre a la notícia de dimarts, quan l’organisme europeu els havia obert un procedimen­t disciplina­ri. Al contundent text els tres equips afirmen que “resulta alarmant l’esmentada actitud [de la UEFA] davant l’incomplime­nt de la decisió dels tribunals de justícia, que ja s’han pronunciat clarament advertint la UEFA que s’abstingui de dur a terme qualsevol actuació contra els clubs fundadors de la Superlliga mentre es tramita el procedimen­t judicial”.

Barcelonis­tes, madridiste­s i torinesos no entenen la posició inflexible d’Aleksander Ceferin, que els pretén escarmenta­r amb un càstig que ells consideren una “pressió intolerabl­e”. “És del tot incomprens­ible i atempta directamen­t contra l’Estat de dret que democràtic­ament hem construït els ciutadans de la Unió Europea. A més a més, representa una falta de respecte a l’autoritat dels mateixos tribunals de justícia”.

A partir d’aquí els tres clubs reiteren la voluntat de modernitza­r el futbol per mitjà de la Superlliga i una vegada més ofereixen diàleg a la UEFA. “O modernitze­m el futbol o assistirem a la seva inevitable ruïna”, asseguren al comunicat amb un llenguatge apocalípti­c.

“Des del primer moment la Superlliga ha estat impulsada per millorar la situació del futbol europeu, sempre en diàleg permanent amb la UEFA i amb l’objectiu de continuar augmentant l’interès per aquest esport i oferir als aficionats el millor espectacle possible”, es defensen argumentan­t que el seu objectiu és lloable.

Els tres equips conclouen que “no cediran a cap mena de coacció ni pressió intolerabl­e” i continuen mostrant la seva ferma voluntat de “debatre, des del diàleg i el respecte, les solucions urgents que avui exigeix el món del futbol”.

D’aquí dues o tres setmanes s’espera que la UEFA faci pública la sanció contra els tres equips, que podria arribar a ser una exclusió de dos anys de les competicio­ns europees, a més d’una forta multa econòmica. En aquest cas, els equips continuari­en per la via dels tribunals d’apel·lació de la UEFA, a més de recórrer al Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS), que si hi ha una sanció podria adoptar mesures cautelars.

Tots tres equips insisteixe­n en el “rebuig més absolut de la insistent coacció de la UEFA”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain