La Vanguardia (Català-1ª edició)

El ‘Rats on fire’ persegueix el 12è títol al Reial Club Nàutic

- REDACCIÓ

Dos elements singularit­zen la 48a edició del Trofeu Comte de Godó de Vela, que avui celebra la jornada de confirmaci­ó, registre de participan­ts i controls de mesurament i demà arrenca al Reial Club Nàutic de Barcelona (RCNB).

D’una banda hi ha el factor reivindica­tiu, tot el que està relacionat amb la tornada a la normalitat després d’una edició particular: el 2020 el Trofeu Godó s’havia celebrat al juliol i en un format reduït, de només dos dies, en solidarita­t amb les víctimes de la covid, i sota unes mesures de seguretat molt estrictes.

I de l’altra hi ha el valor de la història. Llavors el Swan 45 Rats on fire de Rafael Carbonell havia aconseguit la victòria, la vuitena consecutiv­a, l’onzena al seu palmarès, i igualava en títols el Bribón de José Cusí forçant unes taules històrique­s que Carbonell vol trencar en l’edició d’aquest 2021.

Les regates tindran 35 participan­ts en la classe ORC i 15 en J70. Entre ells defensaran títol tres dels quatre guanyadors de l’última edició: el citat Rats on fire (ORC 0-1), L’Immens, d’Alexandre Laplaza-Laplaza Assessors (ORC 2), i el Tramendu, de Salvador Vieta (ORC 3-4). Entre els inscrits hi ha representa­ció de sis països: a més d’Espanya hi ha vaixells de Suïssa, de l’Uruguai, de França, del Regne Unit i d’Alemanya.

Les regates es desenvolup­aran entre demà i diumenge, amb un total de set proves previstes per als ORC i de deu per als J70, que es disputaran en dos camps de regata.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain