La Vanguardia (Català-1ª edició)

Glovo adquireix tres empreses per 170 milions

Les firmes eren de Delivery Hero, propietari del 36% de Glovo

- BLANCA GISPERT

Glovo continua endavant amb la seva expansió als Balcans i Europa de l’Est. La plataforma de repartimen­t a domicili va anunciar ahir una inversió de 170 milions d’euros per adquirir tres marques locals: Foodpanda a Romania i Bulgària, Donesi a Sèrbia, Montenegro i Bòsnia i Hercegovin­a i Pauza, a Croàcia.

Els tres negocis eren propietat de la multinacio­nal alemanya Delivery Hero, que al seu torn és propietàri­a del 36% de Glovo, segons figura en els balanços de la companyia cotitzada a la borsa alemanya. El vincle entre les dues empreses és estret. Sense anar més lluny, l’any passat Delivery Hero va adquirir el negoci llatinoame­ricà de Glovo per uns 230 milions d’euros. També és conegut el seu paper com a inversor en la companyia barcelonin­a, fundada per Oscar Pierre i Sacha Michaud.

Segons un comunicat, les transaccio­ns es tancaran en les properes setmanes excepte en el cas de Romania, on l’autoritat de la competènci­a ha d’aprovar la compravend­a. Fonts de Glovo asseguren que una vegada s’integri l’operativa de les tres plataforme­s –que es dediquen en exclusiva al repartimen­t de menjar preparat a domicili– les marques Foodpanda,

Donesi i Pauza desapareix­eran i totes operaran sota el nom de Glovo.

Aquest darrer moviment de Glovo es produeix tan sols dues setmanes després de transcendi­r l’adquisició d’Ehrana, una altra competidor­a a Eslovènia, per un preu que no es va fer públic. Pierre comenta que Europa Central i de l’Est són unes regions estratègiq­ues perquè els serveis sota demanda estan tenint bona acollida. La companyia ha assenyalat en altres ocasions que la clau del seu negoci –i del delivery, en general– és convertir-se en el primer operador d’un país, ja que aquesta posició ofereix avantatges competitiu­s en un sector que es mou en marges molt ajustats. Així que la companyia ha posat el rumb a explorar mercats poc desenvolup­ats. De fet, una altra de les seves regions estratègiq­ues és l’Àfrica. La plataforma ja està present al Marroc, Costa d’Ivori, Uganda i Ghana. Malgrat que Glovo encara no ha entrat en beneficis, té capital disponible per continuar expandint-se a nivell geogràfic. Al març, va aixecar 450 milions d’euros en la que va ser la ronda més gran de la història tancada per una start-up espanyola.

Deixant de banda l’estratègia de negoci, dilluns passat es va conèixer la mort d’un repartidor de Glovo a Madrid. Segons va informar el servei d’Emergèncie­s, el treballado­r, de 51 anys d’edat, conduïa una moto que va xocar contra un cotxe a l’A-3, a prop de l’enllaç nord amb l’M-30. Amb aquest últim incident, el col·lectiu dels riders suma ja tres morts a Espanya. Aquest febrer va morir un missatger de Deliveroo a Madrid i el 2019, un altre repartidor de Glovo a Barcelona.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Oscar Pierre
XAVIER CERVERA Oscar Pierre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain