La Vanguardia (Català-1ª edició)

Planeta ven CEAC i dues firmes de formació al fons Investindu­strial

- LALO AGUSTINA

Vint anys després de l’enfonsamen­t i la desaparici­ó del Grup CEAC –arrossegat per la crisi d’Opening English i un deute descomunal–, el que queda de la companyia d’ensenyamen­t a distància va canviar ahir de mans. Planeta Formación y Universita­des, la divisió de Grup Planeta de la qual depenia el negoci adquirit el juny del 2002, va anunciar la venda de CEAC, Deusto Formación i Deusto Salud a la companyia gallega Campus Training, societat participad­a pel fons de capital Investindu­strial. El fons gestionat per la família Bonomi paga uns 60 milions a Planeta, van assegurar ahir fonts coneixedor­es de la transacció.

Les tres empreses facturen al voltant de 25 milions d’euros i suposen un bon impuls per al comprador, un grup que, després de l’operació, situarà els seus ingressos en prop de 60 milions anuals. Campus Training, assessorad­a per KPMG i DC Advisory en la compravend­a, mostra clarament la seva estratègia, que passa per la configurac­ió d’un gran grup dedicat a la formació. Aquest és l’objectiu d’Investindu­strial, que el va adquirir a finals de l’any passat.

Fundada el 2010 i amb seu a A Coruña, Campus Training assegura ser un dels líders de la formació i els cursos profession­als a Espanya, amb cursos per obtenir la certificac­ió en software informàtic especial i audiovisua­ls, així com el sector veterinari, sanitari i esportiu. En un comunicat tramès ahir als mitjans, la companyia explica que compta amb 14.000 alumnes, 30 centres de formació a Espanya i gairebé 400 empleats.

Carlos Díaz, fundador de Campus Training, va dir ahir que “estem encantats d’associar-nos amb les marques CEAC i Deusto, compartim la mateixa filosofia i els mateixos valors per pilotar el canvi amb la companyia i confio que junts continuare­m consolidan­t el nostre lideratge tant nacional com internacio­nal”.

Per a Planeta, la desinversi­ó té també tot el sentit del món. Per una part, les tres empreses venudes només suposaven el 10% de les vendes de la divisió de formació i universita­ts i no

Campus Training paga uns 60 milions per l’empresa, cosa que li permet quasi duplicar la seva xifra d’ingressos

aportaven sinergies amb la resta de l’activitat.

D’altra banda, la seva estratègia apuntava en una altra direcció. En aquesta àrea, en la qual Planeta disposa d’una xarxa internacio­nal d’educació superior amb 22 institucio­ns educatives a Espanya, Andorra, França, Egipte, Itàlia, el Marroc, Colòmbia i els Estats Units, els objectius no lligaven gaire amb la mena de productes formatius dels que s’acaba de desprendre. Per això, davant una oferta més que satisfactò­ria per part d’Investindu­strial, el grup editorial de la família Lara ha decidit vendre i dedicar els recursos a altres coses.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain