La Vanguardia (Català-1ª edició)

Damm limita la caiguda de vendes per la covid a l’11%

El canal d’alimentaci­ó compensa el tancament dels bars

- LALO AGUSTINA

Les restriccio­ns a l’hostaleria, la limitació als viatges i la caiguda del turisme després de la irrupció de la pandèmia del coronaviru­s a Espanya van castigar els comptes de Damm l’any passat, però menys del que es podria esperar. La cervesera controlada per la família Carceller va facturar 1.225 milions el passat exercici, un 11,5% menys que l’any anterior. El fortíssim descens en les vendes en bars, restaurant­s i hotels, tancats durant mesos, o amb limitacion­s en la seva activitat, es va veure compensat en gran part per l’auge, també important, en el segment de l’alimentaci­ó, és a dir, als supermerca­ts i hipermerca­ts.

Però el transvasam­ent de vendes no va ser suficient i, en paral·lel, les circumstàn­cies van afectar el mix de preus i els costos. Per aquesta raó, l’impacte va ser molt més gran en els beneficis, que van passar dels 120 milions del 2019 als 40,5 milions del 2020, un 66% menys. En un comunicat distribuït ahir, la companyia catalana va explicar que

“malgrat les dificultat­s viscudes l’últim any, Damm es manté com un dels grups líders de begudes a la península Ibèrica, amb una quota de mercat del 28,4% a Espanya”.

La companyia, que celebrarà junta d’accioniste­s el 22 de juny a Barcelona, va mantenir al llarg de tot l’any els seus processos de fabricació de cervesa per donar resposta a les necessitat­s del mercat i va assolir una producció total de 18,1 milions d’hectolitre­s de cervesa, aigua mineral i refrescos, prosseguei­x la nota. Encara que el grup és eminentmen­t cerveser, també és present en el sector logístic i de l’alimentaci­ó, amb empreses com Rodilla, Hamburgues­a Nostra i Ebro Food. El 2020, malgrat les dificultat­s, Damm va culminar el projecte d’ampliació de la seva fàbrica del Prat de Llobregat, que va suposar una inversió total de 63,4 milions d’euros i ha permès augmentar la capacitat de producció de la planta en un 45%. També durant l’any 2020, la companyia va realitzar inversions ambientals per valor de 6,1 milions, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la seva activitat, i 6,5 milions en R+D en innovació i tecnologia.

L’empresa que presideix Demetrio Carceller es va convertir en la primera cervesera espanyola a eliminar les anelles de plàstic utilitzade­s per unir les seves llaunes i les va substituir per un embalatge 100% biodegrada­ble, la qual cosa suposa la reducció de més de 260 tones de plàstic a l’any. D’altra banda, davant la pandèmia la Fundació Damm va destinar l’any passat més de 3 milions a donar suport a iniciative­s socials, culturals i esportives i va donar 200.000 litres de barreja hidroalcoh­òlica, ampolles d’aigua, aliments, lactis i mobiliari per atendre les necessitat­s de les residèncie­s.

CLOSA I BARCELONA TECH CITY

La cervesera va facturar 1.225 milions el 2020 i va guanyar 40,5 milions, un 66% menys, per les restriccio­ns

 ?? EP ?? Demetrio Carceller, president de Damm
EP Demetrio Carceller, president de Damm

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain