La Vanguardia (Català-1ª edició)

El conseller planta Marlaska el seu segon dia al capdavant d’Interior

- MAYKA NAVARRO

Ni un sol representa­nt de la Conselleri­a d’Interior, dirigida des de dimecres per Joan Ignasi Elena, va assistir ahir a l’acte de presa de possessió del nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general José Luis Tovar Jover. Va ser una cerimònia presidida pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que es va entretenir intenciona­dament en la salutació al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, que hi va assistir, com també el responsabl­e de la Policia Nacional, el comissari principal José Antonio Togores; l’intendent en cap de la Guàrdia

Urbana de Barcelona, Pedro Velázquez, i els comandamen­ts dels exèrcits a Catalunya.

El general Tovar va voler fer bona part de la seva intervenci­ó en català, i amb to conciliado­r va pregar als catalans que no percebin la Guàrdia Civil com un cos “aliè” perquè “no ho som”. També són la “seva” Guàrdia Civil, va subratllar. “Tindran tots la meva comprensió i respecte a qualsevol ideologia legítima mentre es practiqui dins de la llei”. I va advertir: “Espero que també s’entengui que la nostra vocació és vetllar pel compliment de la llei”.

Emocionat recordant la seva mare, que va morir fa poc, i davant la presència del seu pare, la seva dona i els seus tres fills, el general va reconèixer que els guàrdies civils no tenen a Catalunya “l’estima de tothom, però hem de tirar endavant guanyant-nos dia a dia amb la nostra profession­alitat o bona fe el dret de sentir-nos catalans, espanyols o fills de sigui quina sigui la nostra terra, sense que això hagi d’incomodar ningú”.

El ministre Grande-Marlaska va dedicar un record a les víctimes del terrorisme i va esmentar l’atemptat de la caserna de Vic, de què dissabte farà 30 anys. A l’acte hi van

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya promet respecte a qualsevol ideologia legítima

assistir alts caps de la Guàrdia Civil, que es van desplaçar a la caserna de la Travessera de Gràcia de Barcelona per acompanyar Tovar en la seva nova etapa. Un camí que ha dit que espera recórrer col·laborant amb els Mossos i la Policia Nacional amb “absoluta lleialtat”.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? El general Tovar després de saludar la resta dels comandamen­ts ahir
LLIBERT TEIXIDÓ El general Tovar després de saludar la resta dels comandamen­ts ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain