La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Església denuncia un capellà de Barcelona per abusos

- REDACCIÓ

El Tribunal Eclesiàsti­c de Barcelona ha trobat indicis d’un delicte d’abusos a un menor que va cometre fa 40 anys el sacerdot Josep Lluis Fernández Padró, i ha posat el cas en mans del Vaticà, que ara ha de decidir si aixeca la prescripci­ó canònica del delicte. La prescripci­ó penal no s’obté a Espanya fins que la víctima fa 40 anys (50, en casos especialme­nt greus).

Els fets van tenir lloc quan el denunciant, A.A.M, que avui en dia tindria uns 56 anys, era menor. Va denunciar el sacerdot, de 81, davant l’Església i els Mossos. Els fets van passar presumptam­ent en algun lloc de l’arxidiòces­i barcelonin­a fa 40 anys, quan el denunciant en tenia 16. El religiós també era bomber voluntari i cofundador del Cos de Bombers Voluntaris de Barcelona el 1960 i de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya el 1993.

Llicenciat en filosofia a Roma, la Generalita­t li va concedir el 2007 la Creu de Sant Jordi. Va ser rector a Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, a més de missioner al Camerun entre el 1971 i el 1986. Com a bomber voluntari va participar en els rescats durant les greus inundacion­s del Vallès del 1962 i en les nevades de Nadal del mateix any a Barcelona. Va rebre la medalla d’or dels Bombers de la Generalita­t per la seva tasca. Està jubilat i ha renunciat a totes les seves prerrogati­ves, entre les quals hi ha la de ser el conciliari o representa­nt de l’Església davant els bombers i els Mossos d’Esquadra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain