La Vanguardia (Català-1ª edició)

ORIOL VINYALS

L’investigad­or de Sabadell, referent en intel·ligència artificial, dirigeix l’equip d’aprenentat­ge profund de Google DeepMind

-

amb una infinitat d’opcions (amb 1026 accions possibles en cada moment).

Però Vinyals i l’equip de DeepMind van entrenar el programa AlphaStar mostrant-li gairebé un milió de partides jugades per persones i després fent-lo jugar contra si mateix. Quan el van fer competir contra persones, va derrotar jugadors profession­als i es va situar entre el millor 0,15% de jugadors de tot el món. Les dades de la investigac­ió es van presentar el 2019 a la revista Nature, on van ser portada.

Vinyals ara dirigeix un equip de 45 persones a DeepMind. Dedica la major part del temps a guiar altres investigad­ors i a reflexiona­r sobre el panorama general de la intel·ligència artificial. La veu com una eina amb un gran potencial per ajudar les persones i per contribuir al desenvolup­ament de moltes indústries. “Tindrà un impacte important en la medicina”, vaticina. “Per exemple, pot millorar la interpreta­ció d’imatges diagnòstiq­ues com les radiografi­es, però no pot substituir el contacte humà de la medicina i la infermeria”.

De cara al futur, viure a Londres li permet tornar tot sovint a Catalunya, cosa que no va poder fer quan vivia a Califòrnia. Gran aficionat a la muntanya, espera poder tornar al seu estimat Pirineu quan el coronaviru­s ho permeti. Valora que l’àrea de Barcelona pot convertir-se a mitjà termini en un node important en intel·ligència artificial. I s’ofereix a ajudar-hi en la mesura que pugui, possibleme­nt com a assessor d’iniciative­s que siguin compatible­s amb la seva feina dins de DeepMind.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain