La Vanguardia (Català-1ª edició)

Elionor rep la confirmaci­ó

A causa de les restriccio­ns sanitàries, només els Reis i la infanta Sofia van ser a l’església

- MARIÁNGEL ALCÁZAR Cerimònia col·lectiva.

Amb el seu pare com a padrí, la princesa Elionor, de 15 anys, va rebre ahir, amb els seus companys de classe del col·legi Santa María de los Rosales, el sagrament de la confirmaci­ó, que testifica la seva pertinença i el seu compromís amb els ensenyamen­ts de l’Església catòlica. La cerimònia va tenir lloc a la parròquia de l’Assumpció d’Aravaca, la mateixa on l’hereva i la seva germana, Sofia, van rebre la primera comunió. A causa de les restriccio­ns sanitàries a l’interior de l’església, la Princesa només va estar acompanyad­a pels Reis i la infanta Sofia.

El cap de setmana passat Elionor de Borbó, amb altres participan­ts de la cerimònia, va fer uns exercicis espiritual­s de preparació que van tenir lloc en una casa de colònies ubicada a la serra de Guadarrama.

La princesa d’Astúries va rebre la primera comunió el 20 de maig del 2015 en un acte que, com el d’ahir, va tenir caràcter familiar. Fora de l’agenda oficial perquè la fe religiosa es considera un tema íntim, la Zarzuela va voler circumscri­ure la cerimònia a l’àmbit de la privacitat, malgrat que es va permetre als mitjans de comunicaci­ó fer fotos de la família. Mentre que a l’altra cerimònia la Princesa, com la resta dels combregant­s, i dos anys més tard la infanta Sofia, va portar l’uniforme del col·legi, per rebre la confirmaci­ó Elionor va portar un senzill vestit de color blau klein i sabates beix de taló baix. La reina Letícia va escollir un conjunt de pantalons negres i brusa de volants, mentre que la infanta Sofia va optar per un vestit d’estampat floral. El Rei, que va exercir de padrí, va portar un vestit blau de ratlla diplomàtic­a amb corbata blava.

La diferència més notable respecte de la primera comunió, tant d’Elionor com de Sofia, va ser l’absència d’altres familiars, ja que només es va autoritzar, per raons sanitàries, la presència dels pares i els germans dels 18 adolescent­s que havien de rebre la confirmaci­ó. Els Reis i les seves filles van arribar al recinte de la parròquia poc abans de les dotze del migdia, hora prevista per a l’inici de la cerimònia, que va durar poc més d’una hora. Tant a l’arribada com a la sortida, la Princesa va posar somrient amb els seus pares i la seva germana. Tots portaven

Pare i padrí

mascareta sanitària; la princesa Elionor, blava de tela amb l’escut de l’escola. Al migdia a la Zarzuela es va celebrar un dinar familiar a què estava previst que assistissi­n els avis d’Elionor, la reina Sofia, Jesús Ortiz i Paloma Rocasolano, i altres familiars pròxims. L’altre avi, el rei Joan Carles, no hi va ser present perquè viu a Abu Dhabi, on es va traslladar el 3 d’agost, quan va abandonar Espanya.

La princesa Elionor conclou aquest any el seu pas pel col·legi Santa María de los Rosales, on ha cursat preescolar, primària i ESO.

A finals del mes d’agost està previst que se’n vagi a Gal·les (Gran Bretanya) per fer els dos cursos de batxillera­t a l’internat Atlantic College, un centre que pertany a la institució Col·legis del Món i que s’aixeca entorn de Saint Donat’s, un castell del segle XII ubicat a la vall de Glamorgan, a la costa del sud de Gal·les.

El programa acadèmic que seguirà la princesa d’Astúries es desenvolup­arà en dos cursos (2021-2022 i 2022-2023) i comprendrà tant matèries de ciències com de lletres. Aquest programa es completarà amb un curs interdisci­plinari comú sobre teoria del coneixemen­t, així com un programa especial de creativita­t (teatre, música, art...), esports i una activitat que impliqui un servei a la comunitat i altres accions de conscienci­ació ecològica.

Elionor de Borbó continuarà participan­t en alguns actes oficials, malgrat que la seva prioritat els pròxims anys seran els seus estudis. Després del seu pas per l’internat de Gal·les i la cerimònia de majoria d’edat que inclou la seva jura de la Constituci­ó, quan el 31 d’octubre del 2023 faci 18 anys, l’hereva compaginar­à el seu pas per la universita­t amb la formació militar, i més tard, com va fer el seu pare, ampliarà estudis a l’estranger.

La Zarzuela va considerar la cerimònia com un acte privat, íntim i familiar fora de l’agenda oficial

 ?? RAÚL TERREL / EP ?? El Rei s’acosta a la princesa Elionor, que posa al costat de la reina Letícia i la infanta Sofia
La Princesa va compartir la seva confirmaci­ó amb 17 joves companys d’escola
RAÚL TERREL / EP El Rei s’acosta a la princesa Elionor, que posa al costat de la reina Letícia i la infanta Sofia La Princesa va compartir la seva confirmaci­ó amb 17 joves companys d’escola
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain