La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més calor i tempestes

- Meteoròleg

Aquest dilluns s’acaba maig i la primavera meteorològ­ica, que podem resumir-la en general com a poc plujosa i una mica més freda de l’habitual. No hem tingut cap temporal de pluges generalitz­at i tampoc situacions estables prolongade­s. Entre ahir i aquest cap de setmana s’inicia una nova situació en la qual els protagonis­tes seran l’augment de la temperatur­a i la proliferac­ió de tempestes sobretot en zones de muntanya. Si vol fer excursions al Pirineu, tingui en compte que aquests dies i la setmana que ve es formaran tempestes a partir de migdia, algunes d’intenses. Continuem sense observar situacions tranquil·les prolongade­s.

CATALUNYA

Avui més sol que núvols, termòmetre­s pujant amb ganes, calor a les hores centrals del dia que alimentarà potents cúmuls al Pirineu que acabaran descarrega­nt tempestes a la serralada, desplaçant-se desgastade­s cap a punts del terç nord, fins i tot Empordà, però diluïdes a les zones costaneres. També tempestes a la zona dels Ports de Tortosa. Demà no faltaran els intervals de núvols, temperatur­a que iniciarà un lleuger a moderat descens i de nou tempestes a la tarda, una mica més extenses que les d’avui, sense ser ni de bon tros generals. I així continuarà els primers dies de la propera setmana.

ESPANYA I EUROPA

Es forma un anticicló entre Noruega i les Illes Britànique­s, temps estable a bona part de la façana atlàntica. Les tempestes i el descens de la temperatur­a s’estenen a la meitat oriental, des dels països bàltics fins a l’Adriàtic, Grècia i Turquia, a Atenes fa uns dies arribaven a 35 °C, dilluns no passaran de 24 °C. A Espanya, algunes tempestes a les muntanyes del terç nord, més sol que núvols en conjunt i ambient entre càlid i calorós. Demà tempestes a les muntanyes del nord-est, pocs canvis en la resta. A partir de dimarts baixen les temperatur­es amb algunes tempestes a la meitat oest de la Península, més calor sense exageració a la meitat est, amb tempestes en zones muntanyose­s.

@AlfredRPic­o

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain