La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Cerdanya ballarà al ritme dels Gipsy Kings, Manel i Nathy Peluso

Neix el Cerdanya Music Festival, que se celebrarà a Alp del 12 al 22 d’agost

- ESTEBAN LINÉS

La primera edició del Cerdanya Music Festival serà una realitat entre el 12 i el 22 del mes d’agost que ve. Una cita musical que va avançar aquest diari fa uns mesos i que la promotora barcelonin­a Concert Studio ahir va confirmar-ne no només la materialit­zació sinó la ubicació definitiva, que serà la localitat d’Alp.

El cartell previst per a aquesta edició d’estrena acollirà en total una desena de noms, tot i que a la llista feta pública ahir encara hi faltaven dos noms. Els vuit restants que actuaran al festival són Gipsy Kings, Aitana, Sopa de Cabra, Rosario, Manel, Miguel Ríos, Hombres G i Nathy Peluso. Una selecció basada majoritàri­ament en artistes i bandes que estaran recorrent les properes setmanes i mesos els festivals de l’estiu català.

La ubicació inicial era un terreny que era darrere del restaurant El Badiu, a Queixans, i que resulta que tenia, segons la Confederac­ió Hidrogràfi­ca de l’Ebre, la qualificac­ió d’inundable. Això va fer que se’n busqués una alternativ­a que ha acabat sent un ampli prat de gairebé 60.000 metres quadrats, a Alp i de fàcil accés des de la carretera que uneix aquesta localitat amb l’aeròdrom.

L’amplitud de l’espai permetrà disposar d’una zona d’aparcament molt folgada, recalca el director del festival i màxim responsabl­e de la promotora Concert Studio, Martín Pérez. “Això és fonamental, el públic ha de poder entrar fàcilment i aparcar fàcilment”. De fet, l’escenari i les grades on s’ubicarà el públic assegut i seguint les normes anticovid, així com una zona de village amb espai gastronòmi­c, ocupen una zona relativame­nt no gaire àmplia del terreny.

Tots els concerts començaran a les 21 h, coincidint amb la posta de sol, i per a un públic, que es calcula entre 1.400 i 1.500 persones. Martín Pérez està convençut queaquesta primera edició del Cerdanya Music Festival –amb el qual l’administra­ció local no ha establert cap mena de contacte, segons el promotor– “anirà al sold out absolut”. Segons la seva opinió es tracta d’“un tema d’oferta i demanda, i en aquest moment hi ha poca oferta. A la Cerdanya la gent s’ho passa molt bé però no té aquesta mena d’espectacle”. I el més important: “Aquest festival neix amb la idea de la continuïta­t absolutame­nt perquè, si no, no ho faríem”.

A més de l’espectacle principal, el públic podrà accedir a la zona del recinte village a partir de les 18.30 h. Seguint l’exitós concepte del Festival Jardins Pedralbes –també organitzat per Concert Studio–, el village serà

Seguint el model de Pedralbes, l’oferta del ‘village’ estarà basada en artistes emergents i locals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain