La Vanguardia (Català-1ª edició)

Montjuïc

-

TRASLLAT FORÇÓS

No pot passar com els últims anys, que es perdi i no passi res”, va argumentar. És a dir, que les arribades d’Eric García, Kun Agüero o Wijnaldum estan a punt d’arribar. Tots ells venen lliures i sense necessitat de pagar traspàs.

Si la confecció de la plantilla avança a bon ritme, el que sembla més encallada és la decisió de qui s’asseurà a la banqueta d’aquest nou Barça. “A Koeman ja li he dit el que li havia de dir. Té contracte, un any més que ha de donar tranquil·litat. La setmana que ve ens reunirem. Nosaltres no el vam posar, i necessitem aquestes converses per veure si compartim el que volem que sigui el Barça. El primer que sabrà la nostra decisió serà en Ronald”, es va estendre.

Laporta dubta. Una de freda i una de calenta. Hi ha moments en què ha gaudit, com a la final de la Copa del Rei, i que li donen esperança. N’hi ha d’altres que no li han agradat. Gens ni mica. “El final de temporada va ser desastrós. Si es perd, amb mi hi ha conseqüènc­ies”, va dir, molt seriós. Però això no vol dir que l’heroi de Wembley no tingui cap possibilit­at de continuar. “Pel respecte que devem a Koeman, no el descarteu. En Ronald té el perfil. Si decidim que l’entrenador sigui ell, funcionarà”, va vaticinar sense fer autocrític­a de les formes.

Pel que fa als noms de possibles substituts, va desitjar sort a Pep Guardiola a la final de la Champions d’avui amb el City. Menys afectuós va estar amb Xavi Hernández, tècnic de l’Al-Sadd de Qatar, de qui pensa que encara no està contrastat. “Segur que serà un gran entrenador, i ho desitjo, però això ara no es pot asseverar”.

Si alguna cosa ha aixecat polèmica ha estat la reestructu­ració que ha dut a terme al futbol sala i sobretot a l’handbol. “Tinc admiració per Xavi Pascual i David Barrufet, però permeteu-me que el nostre projecte tingui el nostre segell”, va demanar. “Segur que si guanyem la Champions d’handbol ho celebrarem tots plegats”, va vaticinar abans d’anunciar el fitxatge d’Antonio Carlos Ortega (Hannover) per a la banqueta.

El president va apujar i molt el to per adreçar-se a Aleksander Ceferin per la possible sanció de la UEFA als tres fundadors de la Superlliga. “Ja li vaig dir que no tenim previst demanar perdó per pensar ni pagarem una sanció. Si cal, anirem al TAS. Si ens sancionen no ens quedarem aturats”, va exposar, i li va recordar que la justícia ordinària l’avala. També va endurir el to per parlar de la situació econòmica i les sorpreses que s’han descobert en l’auditoria a l’Espai Barça, que costarà més de 825 milions. Fins al punt que es planteja emprendre una acció civil de responsabi­litat contra l’anterior directiva. “Estem descobrint coses tan sorprenent­s com preocupant­s”.

El Barça haurà de traslladar-se a jugar alguns partits a l’Estadi Olímpic quan s’estigui construint la nova coberta del Camp Nou. Aquesta part de les obres s’estima que es desenvolup­arà en vuit mesos, tot i que la mudança de l’afició i l’equip es calcula que durarà menys temps.

“Admiro Xavi Pascual i Barrufet, però el nostre projecte tindrà el nostre segell. Si guanyem la Champions, segur que ho celebrarem plegats”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain