La Vanguardia (Català-1ª edició)

Madrid frenètic

Qui dirigeixi el club blanc tindrà molta feina des d’ara mateix

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Sense haver guanyat cap títol aquesta temporada, sense entrenador i amb l’assetjamen­t de la UEFA per la Superlliga, el Reial Madrid s’enfronta a un estiu enfeinat, en què s’imposa un canvi de cicle, començant per la designació d’un altre responsabl­e tècnic per a la banqueta i continuant per la confecció d’una plantilla ara desigual. S’estudien quatre noms per substituir Zinédine Zidane, tot i que n’hi ha un que ha cobrat més força les últimes hores: Antonio Conte, l’exentrenad­or de l’Inter de Milà.

Segons diversos mitjans (entre els quals L’Équipe i Sky Sports), l’italià és el preferit de Florentino Pérez per dirigir l’equip blanc, i ja hauria contactat amb ell. A la recambra li queden l’opció eterna de Mauricio Pochettino (no sembla que hagi de durar gaire al PSG) i dos perfils de la casa, però amb menys recorregut, com Raúl González (del filial blanc) i Xabi Alonso, que ha ascendit la Reial Societat B a Segona A.

Sigui qui sigui l’inquilí de la banqueta, la tasca que té al davant és descomunal, de proporcion­s colossals.

En primer lloc, ha d’haver-seles amb l’autoritat de Florentino Pérez, que sol exercir més de secretari tècnic que de president, imposant el seu criteri en fitxatges i baixes. No tothom té la personalit­at i el palmarès de Zizou, que a més esgrimia la seva amistat amb el president per salvar situacions compromese­s.

Al capítol d’arribades, les decisions correspone­n en gran mesura al màxim mandatari i, en aquest sentit, aquest estiu tocaria un desemborsa­ment gros per un crac, ja que el curs passat no hi va arribar ningú de pes.

Des d’Eden Hazard el 2019. El Madrid necessita una pedra angular, i aquí les prioritats són Mbappé i Håland. Tots dos, a un preu astronòmic. El francès estaria taxat en uns 200 milions d’euros (segons va revelar Le Parisien, de fonts del PSG), tot i que el juny del 2022 queda lliure; i el noruec costaria entre 150 i 180 milions, tot i que la xifra baixaria a 75 al final de curs, segons una clàusula que li va posar el seu agent, Mino Raiola, per facilitar-ne la sortida. Si el Madrid –Florentino o el tècnic

El futur tècnic haurà d’afrontar casos delicats com Ramos, Isco, Hazard, Bale, Jovic i altres cedits

que vingui– els vol abans, s’hauran de gratar la butxaca.

Altres altes, de menys rang, seran el central austríac David Alaba, el primer a confirmar-se, ahir mateix (hi arriba lliure del Bayern Munic i fitxa per 5 temporades), i els cedits de tornada, un altre mal de cap per al futur entrenador: amb qui compta i amb qui no?

La nòmina és extensa: Jesús Vallejo (Granada), Borja Mayoral (Roma), Reinier (Borussia Dortmund), Takefusa Kubo (Getafe), Luka Jovic (Eintracht), Brahim Díaz (Milan), Martin Ødegaard (Arsenal), Dani Ceballos (Arsenal) i Gareth Bale (Tottenham). Bona part d’ells són carn de traspàs, potencials fonts d’ingressos per compensar la balança. El gal·lès és el cas de més pes econòmic, ja que la seva elevada fitxa (uns 15 milions d’euros nets) dificulta el trencaclos­ques de joc net financer, així com l’encaix d’una nova estrella o la renovació d’altres peces.

Com Sergio Ramos, el gra que més empipa Florentino Pérez. El capità no ha renovat i és en un atzucac. Des del 6 de febrer, quan es va operar del menisc del genoll esquerre, el sevillà ha jugat només 4 partits de blanc i 2 amb la selecció, de què s’ha quedat fora per a l’Eurocopa. El futur entrenador hauria de decidir si compta amb ell o és prescindib­le, i més amb el bon rendiment de Varane i l’arribada d’Alaba. Li estalviari­a la papereta a Florentino Pérez.

El pròxim tècnic també haurà de decidir sobre el futur de jugadors de rendiment irregular, com són Isco (té contracte fins al 2022), Lucas Vázquez (acaba ara), Marcelo (33 anys) o Hazard, el gran bluf del Madrid galàctic de Florentino Pérez (va pagar 160 milions d’euros pel belga, que en cobra 15 d’anuals).

El central David Alaba va ser anunciat ahir: arriba lliure i fitxa per cinc temporades

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain