La Vanguardia (Català-1ª edició)

Higgins no deixa el Barça a l’estacada

Els blaugrana disputaran la seva 8a final després de superar el Milan a l’últim segon

- BÀSQUET SEMIFINALS DE LA ‘FINAL FOUR’ DE LA TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE

Barça Armani Milan

tit. En un tres i no res, el Milan igualava a set. Aleshores Mirotic ja havia tret el cap pel duel i havia aclarit que allò del Zenit havia estat només un accident. Que a la vora del Rin no tenia intenció de tornar a alimentar els seus crítics, imponent el seu primer temps i a la fi màxim anotador del seu equip al partit amb 21 punts.

El Barça va cedir momentània­ment el comandamen­t al marcador per primera vegada quan Delaney va saludar el seu exequip amb un triple (14-15, m6). La irrupció de Gasol al parquet va redreçar el rumb per als blaugrana, engegantit el de Sant Boi els seus primers minuts a la pista. Gasol i Mirotic van emular les dues majestuose­s torres de la catedral de Colònia per moments i van flirtejar amb la idea de decantar el partit abans d’hora. Un triple de Calathes va situar el 49-38 (m19) i deixava la semifinal costa avall per al Barça.

Però el tercer quart va ser una història ben diferent. El Milan va començar a destrossar el cèrcol com un llenyatair­e fa amb un tronc. La camisa de quadres se la va posar Punter, que va anotar 11 punts en aquells deu minuts, cadascun més inversembl­ant que l’anterior. El Barça estava bloquejat i els records de tantes i tantes final fours engegades en orris van sobrevolar la memòria dels aficionats. L’únic llampec de Sergio Rodríguez al partit va encendre totes les alarmes (59-67, m28). Tota l’espectacul­ar feina de tants mesos podia desaparèix­er de cop.

Calathes, que després es va torçar el turmell dret i és dubte per a la final, va anotar sis punts seguits que van ser fonamental­s per tallar l’hemorràgia. Jasikevici­us va apostar per Bolmaro i va apel·lar a la paraula més repetida a la prèvia: defensa. Va aconseguir deixar en 11 punts en l’últim quart el Milan, potser apressat per la proximitat de la proesa. Punter va fallar un triple en la seva última possessió. La pilota va acabar a Higgins. I la resta ja és història. El Barça és a la final.

Els barcelonis­tes van apostar fort per la defensa en l’últim quart, quan estaven contra les cordes

LUIS BUXERES

?? FRIEDEMANN VOGEL / EFE ?? Cory Higgins celebrant la cistella decisiva ahir a la nit a Colònia
FRIEDEMANN VOGEL / EFE Cory Higgins celebrant la cistella decisiva ahir a la nit a Colònia