La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Efes es venja del CSKA dos anys després

- LUIS BUXERES Colònia Anadolu Efes

CSKA Moscou

La revenja és un plat que se serveix fred. I dos anys és prou temps per refredar gairebé qualsevol cosa però no una derrota en tota una final de l’Eurolliga. Els protagonis­tes d’aquell partit disputat a Vitòria (2019) s’havien citat altre cop ahir, aquesta vegada al Lanxess Arena de Colònia, a la semifinal que obria la final four d’aquest any. I aquesta vegada la moneda va caure del costat turc, tot i que va estar joguinejan­t una estona i va estar a punt de convertir-se en un ruble.

La gran cita de Colònia es va inaugurar amb un duel d’alta volada que no va decebre ningú, per molt que fins a l’últim quart l’únic color que semblava haver-hi sobre el parquet era el de Vasilije Micic i el seu Anadolu Efes.

El conjunt que dirigeix Ataman té trams que espanta, que fa la sensació d’arrasar tot aquell que gosi posar-se-li al davant. Així el va patir el CSKA, superat l’encara vigent campió des del salt inicial per un

L’equip turc va estar a punt de malgastar 21 punts de renda però es va acabar ficant a la final

Efes amb canells de PlayStatio­n. Els turcs van anotar els cinc primers triples (només n’anotarien tres en els següents quinze intents) i van anar obrint forat al marcador davant un equip rus completame­nt desmuntat, amb menció especial per a un Micic a qui Europa se li ha quedat petita. El serbi va anotar 25 punts però a més va oferir un recital de lideratge imponent.

La ferida va assolir el màxim dolor ja al tercer quart, quan el revitalitz­at Sanli va situar el 39-60 (minut 23). Però aleshores l’Efes va tenir un dels seus habituals esvaniment­s i això contra el CSKA pot resultar letal. Els d’Itoudis van començar a trobar l’encert perdut mitjançant Clyburn (26 punts). Les diferèncie­s van començar a minvar a marxes forçades, tampoc no hi havia temps per especular. Amb Micic ja a la banqueta per cinc faltes, dos tirs lliures de Kurbanov van tornar la semifinal gairebé al punt de partida, 86-87 quan faltava un minut. Però, estranyame­nt, el CSKA va afrontar amb precipitac­ió aquelles últimes possession­s. Va tenir fins a tres tirs per avançar-se, tots tres llançats des de més enllà de l’arc i de dubtosa elecció. La revenja es consumava i l’Efes repetirà a la final.

 ?? FRIEDEMANN VOGEL / EFE ?? Micic intenta anotar davant l’oposició de Hackett
FRIEDEMANN VOGEL / EFE Micic intenta anotar davant l’oposició de Hackett

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain