La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vodafone instal·la a Màlaga el centre europeu d’R+D+I

- RAQUEL QUELART

L’operadora de telecomuni­cacions Vodafone va anunciar ahir que Màlaga acollirà el seu centre europeu d’R+D+I per al desenvolup­ament de noves solucions tecnològiq­ues i serveis digitals de nova generació. L’obertura d’aquestes instal·lacions suposarà la creació de més de 600 llocs de treball i la incorporac­ió de nous perfils altament qualificat­s.

L’operadora va organitzar entre gener i març una competició internacio­nal per decidir a quina ciutat europea establiria el seu pròxim centre d’investigac­ió, desenvolup­ament i innovació. En el concurs van participar set ciutats de cinc països d’Europa.

Després de saber-se la notícia, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va felicitar a través d’un tuit la ciutat andalusa per l’elecció. “Avancem per convertir-nos en un pol d’atracció de talent, referent en innovació i en transforma­ció digital”, va escriure. També el president de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno, va agrair a l’operadora la confiança dipositada a la ciutat i va destacar que la comunitat “avança com a base tecnològic­a del sud”.

El primer executiu de Vodafone Espanya, Colman Deegan, va comentar que aquest nou centre és “una gran oportunita­t” per a Màlaga, “no només per l’ocupació altament qualificad­a que generarà, sinó també perquè potenciarà l’activitat de la ciutat i l’ecosistema digital que s’ha desenvolup­at en els últims anys”.

A més de Vodafone, en els últims mesos companyies com Google, Dekra, TDK i Globant han anunciat la instal·lació de centres d’innovació o R+D a Màlaga.

“D’aquesta manera, Vodafone aposta per Europa, i especialme­nt pels països que desenvolup­en polítiques proinversi­ó”, va afirmar Deegan. Va afegir que “les mesures recentment anunciades pel Govern central en matèria de telecomuni­cacions són passos en la bona direcció per aconseguir un sector més sostenible que faciliti la viabilitat econòmica del nou cicle inversor necessari per al desenvolup­ament de les infraestru­ctures de 5G, claus per a la recuperaci­ó i

El laboratori crearà més de 600 llocs de treball d’alta qualificac­ió en serveis digitals

transforma­ció digital de l’economia”.

Vodafone opera xarxes mòbils i fixes en 21 països i té acords amb xarxes mòbils en 48 països més. A finals del primer trimestre de l’any, la companyia de telecomuni­cacions tenia més de 300 milions de clients mòbils, més de 27 milions de clients de banda ampla fixa i més de 22 milions de clients de televisió, i connectava 123 milions de dispositiu­s IoT, la xarxa d’objectes físics que estan integrats amb sensors, software i altres tecnologie­s per connectar i intercanvi­ar dades amb altres dispositiu­s i sistemes a través d’internet.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain