La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casado es desfà dels complexos i anirà a Colón tant si hi va Vox com si no

El PP s’aboca a la campanya de recollida de signatures contra els indults

- CARMEN DEL RIEGO

Quan diferents sectors de la dreta van abandonar els populars i van optar per Vox, van reclamar un PP sense complexos. Ara el líder del Partit Popular vol marcar estil propi i ahir va anunciar que anirà a la manifestac­ió contra la possible concessió dels indults als condemnats pel procés, encara per confirmar, convocada el 13 de juny a la plaça Colón per l’associació Unir 1978. A la protesta també hi seran presents la formació d’ultradreta i Ciutadans.

Hi anirà sense complexos, tant si a Colón coincideix amb Vox i el seu màxim líder, Santiago Abascal, com si no, perquè el president del PP ha decidit que ningú no li ha de marcar la seva política, com es va veure a la moció de censura del partit d’extrema dreta a Pedro Sánchez. “El PP pren les seves decisions”, va explicar ahir el secretari general del PP, Teodoro García Egea, a la roda de premsa posterior a la reunió del comitè de direcció.

El fet que la concentrac­ió hagi estat convocada per una associació cívica –els seus promotors són l’exdirigent d’UPyD, Rosa Díez; l’expresiden­ta del PP basc María San Gil, i el filòsof Fernando Savater–,

Les taules informativ­es on se signarà contra els indults tindran diputats que explicaran la posició del PP

en què els dirigents polítics no tindran protagonis­me, ha facilitat la decisió del PP i de Casado. D’aquesta manera pot evitar una nova foto de Colón, que el 2019 va aplegar Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal.

Com a exemple, el número dos del PP va recordar la concentrac­ió celebrada fa uns mesos a la mateixa plaça Colón contra la llei Celaá, convocada també per associacio­ns de l’escola concertada de la societat civil, en què hi va haver els tres partits: PP, Ciutadans i Vox, i no es van haver ni de veure. Cadascun d’ells va reunir els seus seguidors en una zona diferent de l’enorme plaça i els voltants, i els tres líders ni tan sols van coincidir.

Casado vol demostrar que no anirà a la mobilitzac­ió arrossegat per Vox, malgrat que inicialmen­t els populars intentaven limitar les protestes als ajuntament­s i a les taules de recollida de signatures contra la mesura de gràcia. L’explicació de Teodoro García Egea és que Casado sempre ha presentat la seva presidènci­a amb l’objectiu de “treure el partit al carrer”, i ara es dona una circumstàn­cia que val la pena.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain