La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Rei reactiva la seva agenda a Catalunya amb tres actes en 15 dies

Felip VI serà a les jornades del Cercle, el Mobile i els premis FdGi

- MARIÁNGEL ALCÁZAR

Tres mesos i mig després de l’última visita amb motiu del 70è aniversari de la factoria Seat de Martorell, el Rei reactiva la seva agenda a Catalunya amb tres actes en quinze dies. El dia 16 el cap de l’Estat serà a Barcelona per presidir les jornades organitzad­es pel Cercle d’Economia; el 27 i 28 de juny assistirà a la inauguraci­ó del Mobile World Congress i l’1 de juliol, amb la reina Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia, assistirà a l’acte de lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona (FdGi). Les tres convocatòr­ies se celebraran a Barcelona.

Als últims actes del Rei a Catalunya no hi van assistir representa­nts de la Generalita­t, ni de l’Ajuntament al que va tenir lloc a Barcelona. Tant la Zarzuela com la Moncloa confien que després de la recent constituci­ó del Govern de la Generalita­t i el nou clima de les relacions institucio­nals, als actes convocats per als pròxims dies amb presència del Rei sí que hi assisteixi­n representa­nts de les institucio­ns catalanes.

En les jornades del Cercle d’Economia, que es desenvolup­aran a l’hotel W, també hi anirà el president del Govern central, Pedro Sánchez. El Mobile, que es torna a celebrar després de l’aturada de l’any passat, s’obrirà el diumenge 27 de juny amb un sopar, a què estan convocats el president de la Generalita­t, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada

Colau. En l’edició del 2019 els representa­nts de les institucio­ns catalanes van anar al sopar però no van ser a la rebuda al Rei. L’endemà Felip VI recorrerà el Mobile a les instal·lacions de la Fira Gran Via, a l’Hospitalet.

El lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona, que reunirà els guardonats del 2020 i el 2021, també se celebrarà a Barcelona, com en l’edició del 2018, en comptes del seu escenari habitual a Girona, on s’havien desenvolup­at des del 2009.

Encara durant el període de pandèmia, Catalunya va ser la comunitat autònoma més visitada pel Rei. El 2020, després de la fi del confinamen­t, va fer una visita al monestir de Poblet dins la gira per les autonomies. Al mes de novembre, després que el Govern desaconsel­lés la seva presència en l’entrega de despatxos de l’Escola Judicial, el Rei, acompanyat per Pedro Sánchez, va assistir, en un acte celebrat a l’estació de França, al lliurament dels premis de la Barcelona New Economy Week, un esdevenime­nt organitzat pel Consorci de la Zona Franca amb l’objectiu de reactivar l’economia de la capital catalana davant la pandèmia.

El 21 de desembre del 2020 els Reis es van desplaçar a Barcelona per lliurar el premi Cervantes al poeta Joan Margarit, en un acte privat que va tenir lloc al palauet Albéniz, en considerac­ió a l’estat de salut del premiat, que va morir el 16 de febrer.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain