La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez desplega la diplomàcia econòmica a Líbia

- J.C. MERINO

Mentre el conflicte diplomàtic amb el Marroc continua sense resoldre’s després de la tornada de Brahim Gali a Algèria, Pedro Sánchez aterrarà dijous a Trípoli, acompanyat per una delegació d’empresaris espanyols, per desplegar la seva diplomàcia econòmica a Líbia.

Després dels deu anys de conflictes i guerres que van assolar el país nord-africà arran de la caiguda de Muammar al-Gaddafi el 2011, l’alto el foc de finals d’agost del 2020, l’elecció d’un nou govern d’unitat nacional i la convocatòr­ia d’eleccions per al desembre permeten albirar un escenari de transició cap a una estabilita­t política que, segons va pronostica­r el mateix Sánchez en un article publicat ahir conjuntame­nt a La Vanguardia i La Stampa, “és sens dubte l’inici d’un temps d’esperança i oportunita­t”.

El president mostrarà el suport d’Espanya al procés polític obert a Líbia, amb l’objectiu també de rellançar les relacions bilaterals. Segons destaquen a la Moncloa, “Espanya aposta per la pau, l’estabilita­t i la prosperita­t de Líbia, país clau al veïnatge sud”.

Sánchez es reunirà amb el primer ministre, Abdulhamid Debaiba, amb qui mantindrà una trobada amb empresaris per abordar la cooperació en la reconstruc­ció i desenvolup­ament de Líbia. També protagonit­zarà l’acte de reobertura de l’ambaixada espanyola, que es va traslladar a Tunísia el 2014. La visita culminarà amb una cita amb el president del Consell Presidenci­al, Mohamed Menfi. L’acompanyar­an representa­nts d’empreses espanyoles com Indra, Repsol, Aertec, Triarena, Idom, Navantia, Instituto IMO/Grup Miranza i HM Hospitales.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain